Het jaar 2018

Ondanks alles ben ik redelijk positief het nieuwe jaar in gegaan. Ik was bezig met re-integreren in het bedrijf na een jaar eruit gelegen te hebben en was erg positief om weer terug te komen. Natuurlijk wel met een andere instelling als het jaar daarvoor want het ging mij niet nog een keer overkomen dat ik weer alles op mijn schouders ga krijgen en dan weer een burn-out krijg.

Zo heb ik bijvoorbeeld ook gedacht over wat ik nu eigenlijk wil gaan doen. Daarom was ik dat jaar begonnen met een Kattenwelzijn Opleiding en natuurlijk Module 3 van Kattengedragstherapeut! Dit jaar heb ik goed nagedacht wat ik nu eigenlijk allemaal wil en heb daarom wat leuke stappen ondernomen.

Helaas was 2018 niet alleen helemaal leuk, er waren zeker ook niet leuke dingen gebeurt. Het leek mij leuk om hier een bericht over te schrijven om te kijken wat ik nu allemaal gedaan heb.

Januari 2018

In januari ben ik bij een andere psycholoog gestart en verder gegaan met een Personal trainer. Zelf ben ik niet gemotiveerd om te gaan sporten dus hoopte op deze manier het wel te worden. Na al een paar maanden bezig geweest te zijn heb ik niet het idee om hier verder mee te gaan. Ik maak wel mijn contract af en kijk wat ik verder ga doen.

Dit is trouwens ook het jaar dat ik start met organiseren, zo heb ik wel al een aantal spullen verkocht via Marktplaats. Dus dat is zeker een plus! Ik kon ook een gedeelte van mijn schuld terugbetalen. Waar ik best trots op ben geweest!

Februari 2018

In februari heb ik de website van japatish online gekregen. japatish gaat mijn eigen bedrijf worden. Dit is iets wat ik al jaren wil en nu eindelijk de beslissing genomen om voor mijzelf te beginnen. Het wordt niet een fulltimebaan maar gewoon een extra zakcentje. Momenteel nog niet ingeschreven bij de KVK maar zeker wel een wens voor dit jaar. Ik wilde eerst mijn website online hebben en heb daarom ook een leuk logo gecreëerd.

Ook is deze maand mijn eerste cursus dag voor Kattenwelzijn Opleiding geweest. Huisvesting en verrijking. Was erg interessant en heb toch wel weer wat extra opgestoken. Sommige dingen zijn zo standaard dat je het al wel in een andere cursus gehoord hebt maar er zaten toch wel weer nieuwe tips tussen dus altijd leuk om extra te leren!

Met mijn gezondheid gaat het wel beter maar nog niet zoals het hoort. Maar ben nu wel meer aan mijzelf aan het denken.

Omdat ik bijna een heel jaar niet meer echt gereden heb heb ik met mijn rij-instructeur weer eventjes het een en andere gedaan. Toch wel fijn dat ik bij hem terecht kan hiervoor.

Maart 2018

We weten ondertussen wat er 'mis' met mij is. Na een hoop onderzoeken en WEKEN wachten is er bekend dat ik Autisme heb. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed hoe ik mij hierover voel maar ben wel blij dat we iets weten nu. Nu kan ik hieraan werken en volgens mijn psycholoog krijg ik hier ook begeleiding in. Dat is fijn.

Oh! En ik heb 2 gratis konijnen gekregen. Was er nog niet echt op zoek naar maar vind het wel leuk om ze te hebben. Het zijn twee witte konijnen, twee dames, die altijd in het hok gezeten hebben. Nu alleen nog een beter hok voor ze vinden.

April 2018

Voor japatish heb ik alvast mijn visitekaartjes besteld. Ben al erg enthousiast over mijn bedrijf! Hopelijk ga het snel van start. Maar eerst 100% beter gemeld zijn op mijn werk. Wil namelijk geen problemen krijgen.

De konijnen hebben een nieuw hok gekregen. Die andere was wel wat groter maar lastiger schoon te maken. Ook zijn hun nagels geknipt, deze waren erg groot.

Verder erg veel Buffy the Vampire slayer gekeken. Wel weer leuk om te zien maar vind nog steeds het gedoe met Spike irritant. Waarom moeten ze altijd laten blijken dat Angel beter is? Dat is hij niet! Wat wel weer leuk is, is dat ik weer ideeën krijg voor verhalen! Dus die schrijf ik weer op in mijn Bullet Journal.

O! En mijn jongste is deze maand 2 geworden. Wat gaat de tijd toch snel?

Mei 2018

Mei is de maand van Animal Event. Ook dit jaar, samen met mijn tante, ernaartoe geweest. Veel leuk dingetjes voor de mannetjes gekocht. Helaas was dit ook de maand dat mijn oudste is overleden... Twee dagen na Animal Event, had nog een leuk speeltje voor hem gekocht. Nog geen 8 jaar oud en lag onverwachts dood in de gang boven. Gezien ik niet wist wat ik met hem wilde doen heb ik hem alleen (dus niet met andere katten) laten cremeren en daarna in een urn weer mee naar huis genomen. Ik heb wel een assierraad! Nooit gedacht dat ik dit zou nemen maar toen ik hem zag dacht, dit is hem!, dus heb hem ook gelijk genomen.

Door zijn onverwacht overleden heb ik ook gelijk een echo voor zijn nestbroertje in laten plannen omdat we vermoeden dat het HCM is. Helaas echo was niet goed en blijkt dat hij HCM heeft en kan dus ook elk moment dood neervallen maar hij kan ook nog 20 worden, dus daar gaan we maar vanuit. Dierenarts gaf ook het advies dat hij niet zieker is als hij altijd was. Tja, je weet het maar toch hou je hem extra in de gaten.

Omdat Jamie vaak opgejaagd werd door Tiny heb ik bij Katten Academie nog even nagevraagd hoe het zit. Zij heeft nu een andere gedragstherapeut naar mij doorgestuurd die hopelijk kan helpen want het probleem gaat nu over op Paddy. Dit willen we natuurlijk niet.

Juni 2018

We hebben het advies gekregen om tussen Paddy en Tiny een herintroductie te doen. Dit was echt een hel voor mij! Heb ook schreeuwend aan de telefoon gehangen met de (student) gedragstherapeut. Helaas advies gekregen dat ik Tiny moest herplaatsen! MOOI NIET! Dit kan ik emotioneel (nog) niet aan. Ik heb aangegeven dat ik hier even mee wil wachten en kijken hoe erg de gevechten gaan worden. Momenteel is het nog niet zo heel erg.

Verder heb ik nieuwe kasten en nieuw bed gekocht voor de slaapkamer. Alles is nu wat rustiger in de slaapkamer en dus dat is fijn. Wil meer rust in huis creëren en zo maak ik elke keer weer een stapje.

Juli 2018

Tja, de ellende gaat pas beginnen. Sherry is ziek geworden met diarree en niet lang later is Tiny ook ziek geworden met diarree. Gelukkig was het bij Sherry snel weg maar bij Tiny niet. Omdat ik beide ontlasting in de gaten moest houden zaten ze weer apart. Tiny boven en Sherry en Paddy lekker beneden.

Één goed ding is dat ik mij heb ingeschreven bij de KVK! JA! Eindelijk mijn eigen bedrijfje! Hier ben ik erg trots op. NU maar hopen dat ik wel klanten ga krijgen. Heb al veel ideeën en hoop dat ik het ook allemaal kan uitwerken.

Augustus 2018

Eindelijk 100% beter aangemeld en een moederpoes en kitten opgevangen. Kitten had gelukkig snel een nieuw huisje gevonden maar moederpoes niet. Kreeg het niet over mijn hart om deze twee poezen daar te laten maar dit is waarschijnlijk ook de eerste en laatste keer dat ik een poes opvang.

Ben deze maand een dagje naar de Efteling geweest met mijn nichtje, zus en tante. Was erg leuk. Me nichtje deed ons overal voor beschermen. Leuk toch, zo'n 3 jarige?

Dit is ook de maand dit ik een eerste oppasbezoek in mocht plannen. Eindelijk mijn eerste klant! Ben erg trots op mijzelf!

Ondertussen is Module 3 van Felinegedragstherapeuten ook begonnen. Gelijk een pittige les maar erg interessant.

Ook voor mijn kattentrimsters de man een nieuwe site gemaakt. Was eigenlijk een aanbiedingen voor kattenwebsites maar in dit geval heb ik een uitzondering gemaakt.

Een nog ander minpuntje is dat 1 van de konijnen plots is overleden. Kan natuurlijk zijn dat de konijnen al wat hadden maar toch kan ik mijzelf niet weerhouden en denken dat ik wat fout doe...

September 2018

Tiny is NOG steeds ziek. Al paar keer naar de dierenarts geweest met en zonder hem maar tot heden toe nog steeds geen verbetering.

Met japatish heb ik weer wat stappen gemaakt, zo is Royal Canin langs geweest. Kijken of ze iets voor mij kunnen betekenen! Ben gelijk klant geworden. Kan nu rechtstreeks bij hun bestellen wat weer wat extra centjes scheelt.

Snow is naar de dierenarts geweest voor haar vaccinaties en Charming heb ik erbij gekregen, was een konijn die mijn zus heeft opgevangen. Moeten nog 6 weken apart zitten maar ze kunnen wel lekker snuffelen naar elkaar.

Deze maand ook AL mijn Lego verkocht. Tja, pa had geen zin meer en van mij hoefde het niet meer. Alles is meegenomen. Weet nog niet hoe ik mij hier onder voel.

Heb ook een gesprek met een nieuwe klant gehad. Ging goed mag in November oppassen.

Oktober 2018

Rommelmarkt bij opnieuw en co! Hoop zooi verkocht en afgegeven daar. Altijd leuk om extra geld te verdienen en gelijker tijd van een hoop zooi af zijn. Heerlijk!

Met mijn bedrijf gaat het goed! Ondertussen klant 3 en 4 binnen! Echt super dit!

Deze maand ook te horen gekregen dat mijn vader longkanker heeft met uitzaaiingen. Hij heeft anderhalve week in het ziekenhuis gelegen maar mocht daarna naar huis. Wilt helaas geen behandeling. Waarschijnlijk haalt hij volgend jaar niet meer. Ik heb het idee dat hij nog zieker is als wij denken...

November 2018

Begonnen met leren! Heb 2 examens in december dus moet goed leren. Gelukkig afgesproken dat ik het tweede examen in januari doe anders werd ik helemaal gek! Maar toch nog een hoop leren.

Mijn nichtje is 4 geworden! Was een erg leuk feestje ben snel voordat de andere kinderen kwamen weggegaan want dat kan ik echt niet aan. Zo'n grote groep met kinderen.

Deze maand mocht ik oppassen bij klant nr 3. Erg leuk! Ze was erg enthousiast! Ben ik blij om. Ook een nieuwe klant ingepland en mag bij 1 van de eerste klanten terug komen. Wat fijn dat het zo goed gaat met mijn bedrijf! Hoef echt niet honderden klanten te hebben dus dit is echt super!

December 2018

Het is alweer december! Wat een k*t jaar zeg! Jamie overleden, Whitey overleden en nu helaas ook mijn vader overleden. Tja, echt niet leuk. M'n vader was erg ziek en helaas ging het niet meer voor hem maar hij is nu op een betere plek dus daar ben ik dan wel weer blij om.

Door alle omstandigheden moest ik helaas mijn examens af zeggen. Dit ging me echt niet lukken nu. Maar besproken met eigenaressen dat ik dit januari doe, in ieder geval 1. December is wel de maand om te leren dus dat ga ik zeker doen!

Verder hebben we wel alle feestdagen gewoon gevierd. Sinterklaas werd bij mijn moeder gevierd voor mijn nichtje en kerst ook. Eerste kerstdag lekker met de hele familie eten. Oh, en natuurlijk mijn verjaardag gevierd!

Blij dat het jaar weer voorbij is! Op naar een 2019 met MEER positieve dingen!!

 

Laat een reactie achter