Bullet Journal: Januari

Sinds vorig jaar maak ik gebruik van een Bullet Journal. Omdat ik dit best wel een goed systeem vind heb ik besloten dit jaar weer een Bullet Journal te gebruiken. Gelukkig had ik er nog één in huis die ik kon gebruiken. Scheelt mij weer 10 euro. Helaas kost een officiele Bullet Journal 12,50, dit vind ik wel erg veel voor iets wat je zelf helemaal moet maken. Gelukkig had Action vorig jaar Bullet Journal's in de verkoop. Ik had gelijk één extra gekocht. Dus i.p.v. 12,50 was ik nu nog geen 2 euro kwijt. Fijn toch, die budget winkels?!

Wat is een Bullet Journal?

Ja, als we even de officiele pagina van BuJo (zoals ze Bullet Journal ook wel noemen) aanhouden is het een mindfulness oefening vervormd tot een productiviteitsysteem. Een BuJo moet je helpen om georganiseerd te werk te gaan. Eigenlijk is het gewoon een zo minimaal mogelijke agenda die je zelf in kan vullen.

Ik hou me niet zo aan die minimaal mogelijk manier. Ik vind het fijn om een week overzicht te hebben, maandoverzicht en wat extra vakken voor mijn todo's. Gelukkig kan je de Bullet Journal gebruiken zoals je zelf wil. Dat vind ik het fijnste eraan.

Mijn overzichten

Momenteel gebruik ik mijn BuJo voor privé zaken en voor mijn bedrijf maar ik vind het niet zo fijn als de afspraken door elkaar heen staan. Dus heb ik besloten om twee week overzichten te maken: 1 voor privé en 1 voor mijn bedrijf. Zelf vind ik het (voorlopig) heel handig. Bij deze mijn overzichten:

Maandoverzicht

In het maandoverzicht heb ik een een overzicht van de maand gemaakt met een vak 'To Remember' hierin zet ik alle afspraken die ik op die dag heb staat. Ook verjaardagen worden hierin gezet. Dan heb ik maandelijkse inkomsten/uitgaven voor de spullen die ik verkoop via Marktplaats en een vak waar waarschijnlijk een maandelijkse reflectie inkomt. Gewoon even neerzetten wat ik van die maand vond.

Weekoverzicht

Mijn weekoverzicht bestaat uit twee keer dezelfde week. Ééntje is voor mijn privé leven en de andere voor mijn bedrijf. Alle afspraken worden neergezet en de todo's van die dag. Zo hou ik makkelijk bij wat ik moet doen.

Todooverzicht

Dit is beetje een rommeltje, dat weet ik maar het werkt voor mij. Persoonlijke todo, projects(bedrijf) todo, werk todo en wat er volgende weer gaat gebeuren. Verder een vak voor een quote, moet het wel een beetje leuk houden allemaal. Nou dan heb ik nog mijn wekelijkse uitgaven en een wekelijkse reflectie.

Laat een reactie achter