Snow en Charming eindelijk samen

Vorig jaar heb ik een heel mooi hok laten maken voor Snow White en Prince Charming. Omdat ze niet gekoppeld waren zaten ze apart. In het begin was dit niet zo erg want ik wilde niet dat ze gingen vechten. Maar ja, het werd kouder en Snow en Charming zaten nog steeds alleen. Hoe houden konijnen zich warm? Door naast elkaar te liggen. Dit wilde ik ook voor mijn konijntjes. Maar hoe doe ik dat?

Koppelen

Konijnen moet je met elkaar koppelen. Het beste is om een mannetje en een vrouwtje te hebben. Gelukkig heb ik dat maar zodra ik ze bij elkaar zetten, gingen ze vechten. Ik vond dit maar niets en heb ze toen ook weer snel uit elkaar gehaald. Zelf ben ik katten gewend en die mag je zeker niet uit laten vechten dus dat deed ik ook bij de konijnen. Tja, konijnen zijn geen katten en blijkbaar moet je ze wel even de rangorder laten bepalen. Omdat ik zelf geen ervaring heb met het koppelen van konijnen heb ik contact opgenomen met Konijnenopvang 't warme holletje.

Normaal gesproken doet de opvang alleen koppelen voor hun eigen konijnen maar in mijn geval wilde ze graag helpen. Ik ben toen met Snow en Charming naar Zwijndrecht gegaan en heb ze daar achtergelaten. Die gedachten was helemaal niet fijn maar ik wist dat het beter was voor Snow en Charming. Het koppelen kon ongeveer een week duren en ik zou bericht krijgen hoe het gaat.

Ik was ontzettend bezorgd dat ze niet gekoppeld konden worden omdat ze zo veel vechten maar gelukkig zijn ze wel gekoppeld. Ik kreeg bericht dat ze helemaal verliefd waren! Dat had ik nooit verwacht. 

Weer thuis

Na ongeveer een week mochten Snow en Charming weer naar huis. Ik heb ze toen in de onderste twee verdiepingen gelaten en hun gang laten gaan. De opvang gaf aan dat het beter was om te zorgen dat ze 24 uur naar buiten konden dus ik heb 1 duurtje open gezet en tegen het hok een konijnenren. Helaas kan ik ze niet zonder de ren los laten lopen omdat Sherry nog wel eens wilt jagen op ze maar in dit geval kunnen ze ook gewoon altijd naar buiten. 

Laat een reactie achter