Nieuwe konijnenhok is geleverd

In een eerdere post had ik het er al over dat ik een nieuwe hok wilde voor mijn konijnen. Gezien de standaard hokken elke keer niet was wat ik zocht heb ik voor een maatwerk hok gekozen. Hier kon ik zelf dus kiezen wat ik nou eigenlijk wil met het hok. Mijn konijnen, Snow en Charming, kunnen (nog) niet samen dus heb ik ervoor gekozen om een 4 verdiepingen hok te nemen waar ze allebei 2 verdiepingen hadden. Ik wilde wel dat alle verdiepingen toegankelijk werden voor ze maar de derde verdieping dan afsluitbaar is zodat ze nu nog niet samen kunnen.

Omdat het maatwerk is moest ik enkele weken wachten. Hij zou officieel vorige week (de 27ste) komen maar doordat een plaat nog niet geleverd was konden ze het hok niet afmaken en kon de hok niet geleverd worden. Jammer, want ik ben al weken bezig met ruimte maken en de konijnen in een binnenhok gezet in de schuur zodat alle ruimte was voor het nieuwe hok.

Gelukkig konden ze hem afgelopen week al wel leveren maar het zou dan vrijdag worden. Geen probleem. Ik vraag wel of ik thuis mag werken. Gelukkig mocht dat dus afgelopen vrijdag is hij geleverd. En wat een hok zeg! Woah! Groot! Ze hebben in iedergeval veel ruimte.

Helaas zit er geen opening op de derde verdieping waardoor ik ze dus nooit samen kan zetten en dat ik jammer. Ik had gehoopt dat ze me hiervoor even gebeld hadden dan had ik daar een beslissing over kunnen nemen maar helaas dat gaat dus niet meer. Ik snap wel waarom ze het niet gedaan hebben want de trap in de nachthok van Snow komen. Dat is ook niet de bedoeling. Nu heb ik een trap buiten het hok zitten (die afneembaar is) zodat Charming wel naar beneden kan lopen zodra ik het deurtje open zet om naar de open ren te gaan.

Ondanks dat niet al mijn wensen erin verwerkt zijn ben ik erg tevreden met het hok. Kijk eens wat een prachtding!

Zoals je ziet heb ik Snow en Charming allebei op hun onderste verdieping gezet maar helaas gingen ze niet meer naar boven, waar het nachthok zit. Dus toen ik ze hun groente ging geven heb ik ze toch even een verdieping hoger gezet zodat ze het nachthok in konden. Snow was dezelfde avond al naar beneden geweest om haar groente op te eten, Charming helaas nog niet.

Maar de volgende dag is hij wel naar beneden gekomen want z'n groenten waren op! Hopelijk zijn Snow en Charming net zo enthousiast over het hok als ik!

Laat een reactie achter