Nieuwe konijnenhok

Ongeveer een jaar geleden heb ik twee konijnen opgevangen. Deze stonden op marktplaats en werden gratis met hok en alle overige benodigdheden weggegeven. Eigenlijk wilde ik even wachten tot ik konijnen zou nemen, gezien ik toen net een jaar daar woonde, maar heb ze toch in huis genomen (nou ja, in tuin genomen).

Het hok wat ik erbij kreeg was ik niet zo blij mee omdat je dit niet makkelijk schoon kon houden. Ik heb dus een maand later een nieuwe hok gekocht. Deze vond ik echt geweldig! Je had een binnen ren, een nachthok en een open ren. EN! Je kon hem uitbreiden. Dus ik had twee van die hokken gekocht. Was echt geweldig. De konijnen hadden lekker veel ruimte en konden van de open lucht genieten zonder dat de katten er boven op zaten. Heerlijk!

Ik was super blij met het hok...totdat het ging regenen. Toen pas merkte ik hoe veel water er in het hok kwam. Ik had gelukkig al aan de achterkant een zeil vastgemaakt zodat die kant al wat minder water kwam maar helaas was dit niet genoeg. Het was zelf zo erg dat er bij Snow heel wat resten in haar vacht bleef hangen en ze geschoren moest worden bij de dierenarts (laten we het maar niet over de trimmer hebben).

Ik heb toen een afspraak gemaakt om te kijken voor een nieuw (maatwerk) hok. Er waren wat dingen waar ik mee zat. Als eerste wilde ik in de hoogte werken en niet meer in de lengte. Wat natuurlijk weer wat beter is voor mijn rug. Ten tweede wilde ik 2 verdiepingen per konijnen en dat deze afgesloten kon worden. Helaas kunnen Snow en Charming (nog) niet samen dus moet ze apart in het hok kunnen zetten. Oh, en wat ik ook nog wilde was dat het hok op wielen stond zodat ik achter het hok wat makkelijker schoon kon maken.

Na alles besproken te hebben, zijn we op onderstaande schets uit gekomen. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het gaat worden en hoe duur het wordt maar ik weet wel dat ik het geld wat ik tot nu toe via Marktplaats verdient heb ga gebruiken en een gedeelte vanaf de zakelijkerekening (ik doe tegenwoordig ook konijnenoppas dus vandaar).

Het worden vier verdiepingen die ik per twee kan afsluiten. Omdat Snow en Charming (nog) niet bij elkaar kunnen heb ik besloten de verdiepingen af te kunnen sluiten. Dan hebben ze allebei hun eigen nachthok. Trappetjes naar boven en ook nog een extra trap die op de onderste verdieping komt die naar buiten gaat zodat ze in de zomer lekker in de open ren kunnen rennen.

De levertijd is 4 weken dus moet er nog een tijd op wachten en natuurlijk even afwachten hoe duur het wordt maar ben overtuigd dat we iets kunnen regelen. En ben ontzettend benieuwd hoe het gaat worden!

Laat een reactie achter