De 10 spaartips

1. Netflix

Heb jij een Netflix account en heb je broers/zussen of vrienden die ook op Netflix zitten? dan kan je kijken voor een gezamenlijk abonnement. Één persoon neemt dan een abonnement en iedereen betaald er aan mee. Harstikke handig!

2. Abonnementen

Vaak heb je het niet in de gaten maar heb je een paar abonnementen lopen die elk maand weer betaald moeten worden. Loop al je abonnementen af en zeg degene op die je toch niet gebruik!

3. Boodschappen

Heb je iets nodig maak dan een lijstje als je boodschappen ga doen en hou je aan het lijstje! Koop geen spullen die niet op het lijstje staan.

4. Mobiele telefoon

Meestal loop je telefoonabonnement af na twee jaar. Daarna mag je weer een nieuw abonnement nemen. Deze is vaak weer duurder dan het vorige abonnement. Als je nu voor een sim-only abonnement ga en je huidige telefoon gebruikt ben je een stuk goedkoper uit.

5. Koop tweedehands

Als iets kapot gaat zijn we gauw geneigd om nieuwe spullen te kopen maar kijk ook eens naar een tweedehands alternatief. Heel veel spullen kan je tweedehands kopen in een kringloop winkel of op een rommelmarkt en vaak zijn ze nog goed ook!

6. Extra geld

Krijg je vakantiegeld of verjaarsdagsgeld? Zet dit dan weg op een spaarrekening. Zo geef je het niet uit en krijg je ook nog eens rente!

7. Spaargeld op andere bank

Neem een spaarrekening bij een andere bank. Als het namelijk heel makkelijk om geld over te zetten als je betaal- en spaarrekening op dezelfde bank staat. Impuls kopen zijn zo gedaan. Als je spaargeld op een andere rekening heb staan duurt het even voordat het geld ook echt op je betaalrekening staat.

8. Maak een inkomsten/uitgave lijst

Zet eens goed naast elkaar neer wat je ontvangt en uitgeeft. Hier kan je een hoop uit halen en eventueel op inspringen.

9. Verkoop spullen via marktplaats of ebay

Vaak heb je te veel spullen in huis. Spullen die je niet meer nodig heb of spullen die je nooit gebruikt heb. Verkoop deze! Het is niet alleen rommelig in huis maar het vult je bankrekening met extra geld! Handig!!

10. Kortingen

Spaar zegels! Kijk of er kortingen zijn. Vaak zijn er voor webshops verschillende coupons beschikbaar. Maar kijk ook naar de folder aanbiedingen!

Laat een reactie achter