Uitgaven inrichting konijnenhok

In een eerder bericht heb ik al aangegeven dat de konijnen een nieuw hok hebben gekregen. Dit op maat gemaakte hok is lekker ruim en veel te groot voor twee konijnen maar dat wilde ik voor ze. Helaas kunnen Snow en Charming (nog) niet samen dus moeten ze apart zitten. Daarom heb ik ook al een hoop spullen dubbel. Want als Snow 2 drinkflessen heeft moet Charming dat ook. Heeft Snow een voerbak dan moet Charming dat ook.

Snow is helaas niet volledig zindelijk en doet daarom overal waar ze zit poepen. Dit houdt in dat er door het hele hok poep ligt. Charming heeft gelukkig dit probleem niet. Hij poept veel in z’n toilet. Maar ook hij weet af en toe niet dat het toiletje beneden staat. Daarom heb ik toch nog maar een extra toilet voor ze gekocht. Dit houdt in dat er nu in totaal 6 toiletten in het hok staan. Misschien dat ze het nu een beetje schoner houden. Het blijven konijnen dus als er af en toe en drolletje ergens ligt is dat niet erg maar ik konijnen horen zindelijk te zijn en dus op 1 plek te poepen. In het nieuwe hok moeten we gewoon nog even zoeken waar dat is.

Verder wilde ik dat ze op de onderste twee verdiepingen een extra ruimte hadden om zich terug te trekken. Daarom heb ik een wortelhuisje gekocht. Hier kunnen ze heerlijk aan knabbelen en ook nog eens in zitten. Charming heeft ondertussen al een hele gat in de bovenkant geknaagd. Snow zit meer aan de randen te knagen. Toch wel heerlijk dat ze allebei zo anders zijn.

Nou en daar heb ik het niet bij gelaten. Snow en Charming eten helaas niet veel hooi dus heb ik besloten om nog een extra hooi ruif in het hok te plaatsen. Dus deze heb ze ook allebei gekregen.

De extra kosten

Hieronder een overzicht van de kosten tot nu toe.

Lentehuis (2x) 27,90
Saladerek (voor de hooi) (2x) 8,90
Knaagdier toilet (2x) 8,18
     
     
Totaal 44,98

 

Extra hooi 1,78
Extra stro 1,78
Extra houtvezels 2,49
     
     
Totaal 6,05

 

In totaal dus € 51,05 uitgegeven voor de konijnen. Het stro en hooi waren weer beschikbaar bij de Action. Eigenlijk had ik deze nog niet nodig maar ik dacht het scheelt mij teveel dus heb ik het toch maar aangeschaft.

Als het goed is zijn dit wel eventjes de laatste (extra) kosten. Ik zal nu alleen nog maar eten en bodembedekking voor ze kopen want dit hebben ze nu eenmaal nodig. Voor de rest mogen ze nu heerlijk genieten van hun nieuwe hok en spulletjes.

Laat een reactie achter