Doelen stellen: maart

Deze blog ben ik in november 2018 begonnen omdat ik wilde veranderen. Er zijn dingen in mijn leven waar ik niet blij mee ben. We zijn nu 4 maanden verder en ik heb het idee dat ik nog geen stap verder ben. Natuurlijk zijn er wel wat ontwikkelingen maar niet ergens waar ik trots op ben. Zo ben ik redelijk bezig met minimaliseren en loopt me bedrijf goed... maar qua gezondheid totaal niet. Dus ik dacht, laat ik eens wat doelen op stellen. De maand maart ligt voor de deur dus is een mooi begin om te beginnen met mijn gezondheid en eventuele andere doelen.

Ik zat te denken om mijn doelen per maand op te stellen. Wat wil ik die maand bereiken? Mijn doelen moeten wel haalbaar zijn en als het een keer echt niet lukt moet ik daar ook mee om kunnen gaan en daarna weer oppakken. Nu stop ik dus. Okay, maar goed. Bij deze mijn doelen voor de komende maand.

Doelen voor maart

Burn-out
Als eerste wil ik werken aan mijn gezondheid. Ik kap al (minimaal) drie jaar met een burn-out maar toch werk ik 40 uur per week en sinds ik mijn bedrijf gestart ben minimaal 50 uur per week. Het gaat niet goed. Ik heb een nieuwe behandelaar ingeschakeld en hopelijk gaan we komende maand stappen ondernemen om mij te helpen met me burn-out (en mijn autisme, dat is ook nog een dingetje). Vandaag had ik mijn eerste officiele behandeling gehad en ik heb het idee dat het goed moet komen. We gaan de komende tijd zien wat er allemaal gaat gebeuren.

Snoep
Dan wil ik minder snoepen. Ik ben te dik. Heel simpel. Tijdens mijn burn-out heb ik heel veel lopen stress eten en dat doe ik nu nog steeds. Ik wil proberen om het snoepen te verminderen met maximaal 2 snoepjes per dag en als dat goed gaat weer verder verminderen. Ik wil dan ook voorkomen dat ik niet weer een hele zak popcorn op zit te eten of een hele reep chocolade want dit moet echt minder worden. Dus minder snoep! Dat is het eerste doel daarna gaan we kijken of ik meer gezonder kan gaan eten.

Opleiding
Ik wil dus aan mijn burn-out werken en minder snoepen maar verder wil ik ook mijn opleiding afmaken. Ik moet nog steeds huiswerk maken van de kattengedragsadviseur opleiding en dat heb ik nog steeds niet gedaan. Dit wil ik eindelijk af hebben! Oh, en me examen ook maar denk niet dat dat nog lukt in maart (misschien voor april!)

Onderneming
Nu heb ik privé en mijn opleiding benoemd maar ik heb ook nog 1 doel voor mijn bedrijf. Ik wil een (zo veel mogelijk) paperless office worden... Ja, ik weet, ik ben net begonnen maar ik merk toch dat ik (te) veel papier verbruikt. Dit is voornamelijk voor de dagelijkseverslagen. Ik leg namelijk een map neer bij de klant waar ik elke dag even inschrijf wat ik gedaan heb en wat ik eventueel gezien heb. Soms wordt dit een heel boekwerk omdat ik 2 weken op moet passen (als het niet meer is). Daarom wil ik in maart beginnen met een proef opzet voor de verslagen digitaal te doen. Ik wil minimaal 1 klant vragen om het samen te testen en hopelijk slaat het aan.

Dit zijn mijn doelen van de maand maart! Wat zijn jouw doelen?

Laat een reactie achter