Geld verdienen via marktplaats

Vroeger moet je nog op een rommelmarkt staan om spulletjes te verkopen. Maar tegenwoordig kan je gebruik maken van e-bay of marktplaats. Zo gebruik ik al jaren marktplaats om mijn spullen te verkopen. Dit jaar ben ik druk bezig met het minimaliseren van mijn spullen. Om wat extra geld te verdienen zet ik het eerst op marktplaats voordat ik het aan de kringloop geef. Zo ben ik toch van de spullen of en verdien ik wat extra. Maar hoe verkoop je je spullen nou?

Advertentie op marktplaats

Als eerste moet je natuurlijk een account hebben op marktplaats zodat je een advertentie kan plaatsen. Maar wat zet je precies in je advertentie? Dat is heel eenvoudig. Bedank wat je zelf wilt weten over het product dat je aanbiedt en zet dat er in. Simpel toch? Verkoop je een boek dan zet je altijd de auteur er in, titel en waar het verhaal over gaat. Vergeet niet het ISBN nummer te vermelden want dat vinden boekenliefhebbers ook vaak handig. Bied je een film aan zet dan altijd de acteurs die erin spelen er ook bij. Zelf zoek ik namelijk nog wel eens op acteur dus het is super handig als je die erbij vermeld. Regisseur is dan misschien ook weer een optie om erbij te zetten. Bekijk per product heel goed wat handig is om te weten en waar bezoekers eventueel op zoeken.

Zelf zet ik ook altijd in mijn advertenties dat ik voor vragen te bereiken ben via e-mail en soms via whatsapp en vraag ik altijd om bij mijn overige advertenties te kijken. Zo kunnen ze namelijk verzendkosten sparen. Ook vraag ik ze mij op te slaan als 'favoriete' verkoper omdat ik best vaak nieuwe advertenties op marktplaats zet. Zo zijn ze altijd up-to-date met mijn nieuwe verkopen.

Goede foto's

Één ding waar je zeker op moet letten is dat er goede foto's bijgeplaatst zijn. Het gaat namelijk om een tweedehands product en mensen willen zeker weten dat het product goed is wat ze kopen. Nog een tip is om zo eerlijk mogelijk te zijn. Verkoop je een tafel met een gat erin? Vermeld dat gewoon en maak daar ook een foto van. Mensen zullen je dan sneller vertrouwen en vaker bij je willen kopen.

Zorg dat je product goed te zien is op de foto's en maak altijd meerdere foto's. Van een DVD maak ik vaak een foto van de voorkant en achterkant. Verder is het handig om ook foto's te maken van de disc.

Verkopen maar!

Als je advertentie goed is (en te vinden is) dan kan je je spullen gaan verkopen. Wees altijd beleefd naar de geïnteresseerde toe want dan blijven ze terugkomen. Zet ook vaak advertenties op marktplaats als je wilt blijven verdienen. Zo heb ik sinds januari maar liefs 300 euro opgehaald omdat ik een hoop te verkopen had waardonder een playstation 3, konijnenhokken en nog veel meer! 300 euro in minder dan 2 maanden. Lekker zakcentje zo toch?

Laat een reactie achter