Carrière tot nu toe

Op 10 juli 2018 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als Kattengedragsadviseur en Kattenoppas aan huis. Al een paar jaar wilde ik mij laten inschrijven bij de KVK maar ik wist nooit precies als wat. Natuurlijk kan freelance webdeveloper worden maar er zijn er al ontzettend veel en betere developers dan ik. Dan werk ik momenteel al 40 uur per week als webdeveloper en eerlijk gezegd vind ik het niet meer zo leuk als vroeger. Vroeger vond ik het nog leuk om aan alle websites te werken maar tegenwoordig kan ik het plezier er niet meer in zien. Natuurlijk zijn er nog wel projecten die ik leuk vind maar het worden er steeds minder.

Toen Katten Academie vorig jaar met de Kattenwelzijnopleiding begon wist ik het opeens. Ik word kattenoppasser! Met als extra kattengedragsadviseur omdat ik deze opleiding ook al volg. Eventueel nog uit te breiden met kattentrimster maar dat is nog toekomst geluid. Ik ben dan ook in januari begonnen met het opzetten van het bedrijf, natuurlijk als eerste de website. Deze wilde ik zo snel mogelijk af hebben voordat ik mij in ging schrijven zodat ik al een visitekaartje had.

Inschrijven KVK

Omdat ik toen der tijd nog in de ziektewet zat kon ik mij niet inschrijven bij de KVK. Ik was namelijk nog aan het herintegreren bij mij fulltimebaan. Toen ik eenmaal 100% beter gemeld was heb ik mij aangemeld bij de KVK. Tien juli was het zover!

Alles was toen erg onzeker voor mij. Ik was namelijk niet de enige kattenoppas in Dordrecht en mijn concurrent was goedkoper. Maar dat hield mij niet tegen! Het enige wat ik toen dacht was: al heb ik maar elke maand 1 klant. Dat is genoeg voor mij.

In augustus had ik mijn eerste klantje! Het was natuurlijk niet zo slim voor mij om midden in de vakantieperiode te beginnen maar het kon gewoon niet eerder voor mij. Niet lang daarna had ik mij tweede klantje en een derde!

Ik was hier ontzettend blij mee! Het zijn misschien niet zo veel klanten maar ik was ontzettend trots op mijzelf! Ook omdat ik wat complimenten had gekregen over mijn website waar ik natuurlijk ontzettend veel werk (en liefde) in had gestopt.

Half jaar later

Het is ondertussen februari en een nieuwe vakantieperiode komt weer tegemoet. Mijn bedrijf loopt ontzettend goed, gezien ik al blij was met 1 klant per maand. Twee weken geleden heb ik op 1 dag 4 aanmeldingen gekregen voor een kennismakingsgesprek en vorige week heb ik deze afspraken afgehandeld. Ik heb het de komende tijd ontzettend druk maar ik vind het harstikke leuk om te doen!

Zo heb ik vaak 2 klanten per dag en werk ik nog 8-9 uur als webdeveloper. Hierdoor maak ik nu 12 uur per dag voor werk. Druk? Jazeker! Maar ontzettend leuk om te doen!

Dus, woonachtig in Dordrecht (of omgeving), heb je katten en ga je op vakantie? Huur mij dan in als kattenoppas aan huis!

Laat een reactie achter