Oktober en november dierenarts maanden

De laatste tijd is het wat stiller op mijn blog en dat komt omdat ik nu al 7 weken bezig ben met de gezondheid van mijn mannetjes en onze diva. Tiny was de eerste die begon. Hij at al een week minder. Nou is dat in Tiny z'n geval normaal gesproken niet zo'n probleem. Hij eet vaker een paar dagen niet omdat hij dan weer eens bang is van z'n Surefeed. Dus ik maakte me hier nog geen zorgen om.

Een weekje of twee laten begon Sherry elke dag over te geven. Ze had ontzettend veel last van haarballen, zelfs zo erg dat ze bloed ging spugen. Niet 1 keer maar meerdere keren dus ik besloot naar de dierenarts te gaan. Op 6-10-2020 hadden we een afspraak. Toen Sherry onderzocht werd bleek ze een verhoging te hebben dus heeft ze voor een week medicijnen meegekregen. Ik moet de dag erna terug komen om te kijken of ze nog een verhoging had maar dat was gelukkig niet zo.  

Ondertussen begon Paddy ook veel te spugen en moest hij komen voor het schoonmaken van zijn tanden. Hij zou op 14-10-2020 gebracht moeten worden maar helaas werd ik zelf ziek dus kon hem niet brengen en heb dus de afspraak af moeten zeggen. Gelukkig kon ik hem een weekje later wel brengen op 21-10-2020. Maar helaas begon Sherry ook weer bloed te spugen dus heb ik voor haar maar weer een extra afspraak gemaakt op 19-10-2020 en is ze weer helemaal nagekeken. Dit keer had ze geen verhoging maar heeft wel weer medicijnen meegekregen. Ook is er bloed afgenomen zodat we even verder konden kijken. 

20-10-2020 kregen we al de uitslag van het bloedonderzoek en die was gelukkig goed. "Uitstekend" werd er gezegd. Nou dat is fijn. Het enige wat er was was dat de ontstekingscellen verhoogd waren maar dit komt door het spugen. Ze krijgt tijdelijk een andere dieet en moet haar twee keuren afmaken. 

Op 21-10-2020 mocht ik Paddy brengen om z'n gebit schoon te laten maken en ook omdat hij elke dag aan het spugen was. Omdat hij onder narcose moest, ouder is en elk jaar wel 'iets' heeft had ik besloten om vooraf een bloedonderzoek te laten doen. Tijdens dit onderzoek heeft de dierenarts ook gelijk naar z'n alvleesklier gekeken maar die bleek in orde te zijn. Mijn grootste angst was dat Paddy niet wakker zou worden uit de narcose. Dezelfde dag kon ik hem nog ophalen en gezien ik de hele dag niets gehoord had was ik er van uitgegaan dat alles goed was gegaan en er geen rare dingen met z'n gebit (of alvleesklier) was. Gelukkig was dit ook zo. Hij mocht alleen niets eten, door de narcose, en even rustig bij laten komen. De dierenarts zou mij over drie weken weer bellen, kijken of Paddy nog (veel) overgeeft.
Als het goed is wordt ik deze week gebeld door de dierenarts. Ik kan dan mededelen dat Paddy in het begin minder overgaf maar momenteel steeds meer over aan het geven is. In totaal is het nu al zo'n 10-15 keer dat hij overgegeven heeft in 3 weken tijd. 

Terwijl dit dus allemaal speelt de laatste drie weken merk ik dat Tiny bijna niets at. Voor een kat die heel erg gefocust is op eten is 1 keer overslaan al veel natuurlijk maar omdat Tiny vaker bang is van z'n Surefeed en omdat hij een tijdje zachtvoer heeft gekregen (zodat Sherry haar medicijnen kon nemen) leek dit nog geen probleem. Totdat hij dus in 5 dagen 3 keer gegeten had. Dit was max 3 gram per keer. Super weinig dus. Omdat Tiny ook op speciaal voer zit kon ik niet te veel experimenteren met voer maar ik heb hem eerst wat Indoor brokken (die Sherry normaal eet) gegeven. Dit at hij nog wel op maar zodra hij zijn eigen brokken kreeg at hij niet meer. Ik heb nog wat zachtvoer geprobeerd en dit kwam er volledig uit. 

Achteraf was dat misschien mijn schuld, hij had 5 dagen heel weinig gegeten en dan in 1 keer een heel zakje... Ja, dat was misschien te veel voor zijn maag. De ochtend voordat ik de dierenarts belde heb ik hem nog wat van die nieuwe brokjes van Sherry gegeven maar zelfs die ging er niet in. 

Dus op 26-10-2020 zat ik weer bij de dierenarts en dit keer met Tiny. Eenmaal bij de dierenarts kwamen we erachter dat hij (nog maar) 4,28 kilo woog, dit was hij sinds 2012 niet meer geweest. Normaal gesproken zit hij rond de 5 kilo, het laagste is 4,6 geweest bij hem. Dus het was duidelijk dat hij niet goed eet. Ik vond ook al dat hij er dun uitzien maar misschien dat dat ook met ouderdom te maken kan hebben? Ik weet het niet. 

De dierenarts heeft hem medicijnen gekregen waar hij minder misselijk van zou worden en hopelijk wat meer gaan eten. In het begin leek het goed te gaan. Tiny at elke dag wel minimaal 20-30 gram. Nu lijkt dat niet veel maar voor een kat die 5 gram op 1 dag at was dit natuurlijk al veel. Elke dag leek het een beetje beter te gaan. Tot het weekend. Op zaterdag stopte hij dus weer met eten. Zelfs zachtvoer ging er niet in. Zondag at hij al helemaal niet meer.

Dus maandag 02-11-2020 zat ik weer bij de dierenarts. Een week geleden woog Tiny 4,28 en nu nog maar 4,1. Hij is in 1 week tijd 0,18 afgevallen. Dit is dus ontzettend veel. De dierenarts heeft bloedafgenomen en ging het onderzoeken. Verder heeft hij ook een spuit om de misselijkheid tegen te gaan en zijn eetlust op te weken gekregen. 

Uit het bloedonderzoek werd duidelijk dat de waarde van z'n nieren veel te hoog liggen. De waarde hoort tussen de 67-155 te liggen en Tiny zit aan de 289. Dit is bijna het dubbele meer! Voordat ze nog meer konden zeggen moest er eerst urine afgenomen worden dus op 03-11-2020 moesten we weer terug komen zodat ze de urine uit z'n blaas konden halen. De urine hebben ze op de kweek gezet en die bleek gelukkig negatief te zijn! 

Ondertussen zijn we weer een weekje verder en Tiny zit nu op een Renal dieet. We moeten nu gaan zorgen dat Tiny meer gaat eten. Dus hij krijgt veel zachtvoer, dit eet hij redelijk goed, en ernaast nog wat brokken. Mocht hij om eten vragen dan mag hij zeker eten krijgen.  

Vandaag heeft ook de dierenarts voor Paddy terug gebeld. Kijken hoe het met hem gaat. Maar omdat Paddy 10 keer over heeft gegeven in 2 weken tijd moeten we nog een bloedonderzoek laten doen... Deze zullen we eind november inplannen. Wordt vervolgd dus...

Laat een reactie achter