Ik ben een opleiding begonnen

Ja, dat ik na 7 jaar geen opleiding te hebben gevold toch weer een opleiding ben begonnen kan ik soms zelf ook niet helemaal bevatten. Zelf heb ik altijd 'iets' met dieren willen doen maar nooit echt gedacht wat het zou zijn. Ik kan er namelijk niet tegen als dieren pijn lijden dus dierenarts of zelfs dierenartsassistent zit er dus niet in. Maar wat kan ik dan wel doen?

Ik heb vorig jaar een cursus kattentrimmen gevolgd maar ben er toen ook gelijk achter gekomen dat dit niet iets voor mij is. Ja, ik kan zelf mijn eigen katten trimmen maar sinds ik bang ben om ze pijn te doen had ik zoiets van ‘laat maar’. Dus heb ik toch weer besloten om dit niet professioneel te doen. Maar dan zat ik nog steeds met de vraag wat kan ik dan wel gaan doen?

KattengedragTHERAPEUT

Ik heb een cursus kattengedrag gedaan en dat vond ik wel interessant. Gezien de opleiding ergens in het verre noorden zit dacht ik dat de opleiding niets voor mij is. Maar uiteindelijk toch besloten om naar de open dag in Apeldoorn te gaan. Na de open dag was ik erg enthousiast en heb ik besloten om toch de opleiding te gaan volgen, of in ieder geval module 1a.

Dat weekend heb ik mij nog ingeschreven en een maand later had ik mijn eerste les. Het is allemaal heel erg snel gegaan maar tot heden toe ben ik tevreden. We hebben nu 3 lessen gevolg en ik heb al een hoop geleerd.

Op 21 en 31 februari heb ik mijn laatste twee lesdagen voor module 1a en dan ga ik ook module 1b doen. Daarna zie ik wel weer.

Kattengedrag

Tijdens deze opleiding leer ik kijken naar het gedrag van een kat. Het is namelijk zo dat als een kat niet kat mag zijn hij/zij probleemgedrag kan vertonen. Een voorbeeld is dat de kat naast de bak plast. Dit is vaak een medische redenen (blaasgruis) maar het kan ook zo zijn dat het een gedragsprobleem is. Zo kan de niet op z'n gemak zijn in z'n omgeving. 

Ik (en mijn medecursisten) leren dus hoe we dit gedrag kunnen oplossen zodat de kat weer meer kat kan zijn. 

De komende lessen

Ik ben heel benieuwd naar de komende lessen want dan leren we hoe we katvriendelijk ons huis kunnen inrichten. Nu ben ik iemand die het liefs alles voor de kat in huis heb. Zodat ze zich kunnen verstoppen (ook geleerd tijdens de cursus), omhoog kunnen of juist omlaag. Alles wat je maar kan bedenken voor een kat wil ik in huis hebben. 

Gelukkig leer ik het nu dus om het op de juiste manier te doen.

Wat wil ik bereiken

Op dit moment denk ik dat ik de hele opleiding wel wil doen. Het gaat heel zwaar worden maar ik wil er wel voor gaan. Als ik mijn diploma heb gehaald wil ik naast mijn normale (kantoorbaan) werk dit erbij doen. Ik wil me dan als kattengedragsadviseur gaan inschrijven, zo kan ik ook weer wat meer met kattenspullen.eu en kattentrimmers.nl gaan doen (kwa inkopen etc). 

Mocht mij dit niet lukken weet ik dat ik het geprobeerd heb. Op dat moment heb ik toch weer iets meer geleerd over katten. 

Laat een reactie achter