Onze nieuwste aanschaf: Kallax Kattenhol

Vorig jaar heb ik mijn hele woonkamer opnieuw ingericht zo heb ik ook vier nieuwe Kallax kasten van de Ikea gekocht. Één daarvan is een vier bij vier vakkenkast. Deze kast staat tegen mijn tussenmuur met mijn (eet)tafel er voor. Hierdoor zijn 4 x 2 vakken zichtbaar boven mijn tafel.

Voor de mannetjes was ik op zoek naar 'iets' waar ze zich lekker in konden verstoppen. Ik had al verschillende manden geprobeerd en in de kast gezet maar dit was helaas niet zo bruikbaar voor ze. Ik had het idee om bij de Ikea een inzet deurtje te kopen en daar een gat in te boren maar ik wist niet of dit heel mooi over zou komen. Dan weet je natuurlijk ook nog niet of de mannetjes er in gaan liggen. 

Rond de kerst kwam ik heel toevallig een kattenholletje tegen op internet en heb deze van mijn moeder gekregen voor de kerst. Ik heb deze in de Kallax kast geplaatst en, jah hoor!, alle vier zijn er dol op! Ze wilde er allemaal in liggen. 

Zelfs Tiny ging er in, terwijl ik hem eigenlijk nog nooit echt heb zien verstoppen. Hij ligt meestal gewoon op de bank of in 1 van de hondenmanden die ik tijdens de rommelmarkt van Opnieuw en Co heb gekocht. 

Conclusie

Deze kattenholletjes zijn een groot succes. Ik heb er ook gelijk 3 bij gekocht. In totaal heb ik er nu 4. Het enige nadeel wat ik van dit kattenholletje vind is dat hij erg snel in elkaar deukt. Hij mag best wat steviger. Maar verder is het een fijne verstopplekje voor de mannetjes (en onze diva).

Je kan natuurlijk gewoon een holletje van een krabpaal pakken en deze in de kast leggen. Dit heb ik ook gedaan in de (5x5 vakken) Kallax kast in mijn extra kamer. Het nadeel daarvan is dat deze erg klein is vergeleken met het vak maar het werkt hetzelfde en hij is steviger.

Laat een reactie achter