Het is veel te warm

De laatste dagen is het erg warm. Zo warm dat ik liever niets anders doe dan om de bank zitten, filmpje kijken en lekker de ven aan. Helaas is dit niet mogelijk, maar dromen mag toch? Voor onze katten is het natuurlijk ook warm. Zij snappen niet helemaal dat ze met deze hitte niet in de warmte moeten gaan zitten. Paddy, bijvoorbeeld, gaat op zolder liggen waar het bloedheet is. Echt als je daar binnen stapt ga je gelijk zweten. 

Hieronder een paar tips om je kat te helpen koel te blijven. 

Koelmat

Sinds ik vorige jaar een koelmat heb gewonnen raad ik dit product zeker aan! Deze koelmat is lekker koud en als de kat erop gaat liggen krijgt hij lekker verkoeling. Echt een aanrader dus! En sinds kort zijn ze ook te koop bij de Action (tip). 

Natte handdoek

Voor degene die geen koelmatten hebben kan je ook gewoon een handdoek gebruiken. Deze maak je nat met koud water en leg hem dan ergens neer. Deze zou je wel 1 keer in de zoveel uur even opnieuw koud moeten maken voor beste resultaat maar het is ook een oplossing!

Vers water

Het is al belangrijk dat een kat veel drinkt maar nu moet hij extra veel drinken. Zorg dus dat je elke dag vers water voor ze heb staan en dat je meerdere bakken heb staan. Zet de waterbak niet naast de voerbak maar ergens in hun looproute. Je kan ook een waterbak met een waterplantje neerzetten of misschien wel gewoon een glas water. Leef je uit!

Waterfonteinen

Waterfonteinen zijn nu helemaal een uitkomst! Zo hebben ze altijd lekker vers stromend water. Zelf heb ik 3 fonteinen in huis en dan nog eens 5 grote (stilstaand) waterbakken. Zo hoeven ze niet het hele huis af te struinen op zoek naar water (wat ze toch niet doen) maar hebben ze meerdere mogelijkheden om lekker te drinken.

Kattenzwembad

Ja, deze zijn er ook. Een kattenzwembad. Eigenlijk kan je het geen zwembad noemen want alleen kittens zouden erin passen maar ze krijgen wel van die drijf speeltjes erbij dus dan kan de kat lekker gaan vissen naar de speeltjes en spelen met water tegelijk! Ideaal dus!

Kattenijsjes

Met dit warme weer vinden wij het ook lekker om een ijsje te nemen dus waarom onze katten niet? Ijsblokjes in hun water doen of, net zoals ik, kattenmelk invriezen en deze geven. Heerlijk koud voor ze!

Conclusie

We kunnen onze katten eenvoudig helpen om ze koel te houden maar moeten hier af en toe een beetje creatief mee om gaan. Zorg dat de kat altijd bij koele plekjes kan liggen zoals bijvoorbeeld de tegels van de badkamer of een andere koele plek. Ga niet te wild met ze spelen in deze hitte en zorg dat ze genoeg rust krijgen. In de warmte gaan katten toch meer overdag slapen dus laat ze dan ook lekker liggen. 

Laat een reactie achter