Doelen opstellen: juni 2019

Vorige maand ben ik het, door ziekte, vergeten. Maar deze maand toch weer even mijn doelen op een rijtje gezet om weer mijn focus te hervatten. De laatste keer dat ik mijn doelen opstelde was voor april. 

Doelen april: Reflectie

Burn-out

Afgelopen maand heb ik hard gewerkt aan de cursus Meer Rust, Minder stress. Of het iets oplever dat weet ik nog niet, ben ook nog niet klaar met de cursus, maar ik ben er in iedergeval mee bezig. 

Snoep

Het is al een stuk minder. Er zitten zelfs dagen in dat ik geen snoep neem maar ik pak nog wel iets te snel de Nutella of de vlokken. Hier moet ik eigenlijk ook vanaf. 

Opleiding

Eindelijk m'n huiswerk af! Ook ingeleverd en hier heb ik feedback opgekregen. Dit moet ik nog even uitwerken. 

Onderneming

Ja! De verslagen worden nu digitaal gedaan! Alleen nog even een globale mail eruit sturen en dan is dit puntje helemaal klaar!

Doelen voor de maand juni

Ik heb gemerkt dat mijn doelen van de afgelopen maanden niet werken. Ik denk dat dit te maken heb met het feit dat het allemaal van die 'moeten' doelen zijn. Als ik nou meer focus op de leukere dingen dan krijg ik misschien wel mijn doelen af. 

Gezond eten

Één van mijn vorige doelen was om minder te snoepen. Dit lukt mij helaas niet, ben ook een stress eter en dan is naar snoep graaien toch een stuk makkelijker dan iets lekkers maken. Dus, mijn idee is dan om deze maand te focussen op gezond(er) eten. Ik zorg dat ik gezonde snacks in huis heb, die ik ook snel kan pakken net als de snoep en hoop in dat geval iets makkelijker naar de gezonde snacks te graaien. Eigenlijk ga ik deze maand dus niet minderen maar ruilen voor iets anders. Wie weet! Misschien lukt deze methode wel!

Burn-out

Ja, dit blijft (voorlopig) een puntje op mijn doelen lijst. Het is iets waar ik elke dag mee te maken heb en elke dag last heb. Het feit dat ik autisme heb helpt natuurlijk ook niet. Dagelijks ben ik overprikkelt en kom ik gewoon niet altijd tot rust. MAAR, sinds kort werk ik 2 dagen in de week thuis en sinds deze week is het op maandag en op woensdag. Maandag is altijd een. hele drukke dag op kantoor en hoop dus op deze manier wat minder overprikkelt te zijn. Waardoor ik dus meer energie heb als ik thuis kom en even de tijd kan nemen om mijn rust te zoeken wat weer gaat helpen met mijn burn-out. 

Opleiding

Ja, deze staat er deze maand ook weer op. Ik heb van de week contact gehad voor bijles. Of ik het ga doen weet ik nog niet zeker maar ik moet in iedergeval mijn examen gaan doen. Deze maand wil ik dus tijd nemen om te leren voor dit examen. Elke dag een paar bladzijdes lezen moet lukken. Het gaat natuurlijk om mijn diploma! Deze zou ik dolgraag willen hebben zodat ik daar weer verder mee kan in de onderneming.

Onderneming

Nu dat ik alles digitaal ga doen wil ik dit gaan verbeteren. Bijvoorbeeld zorgen dat mijn klanten hun facturen in kunnen zien of hun gegevens kunnen wijzigen. Wat, weet ik nog niet precies maar ik wil dit verder uitbreiden. Ook wil ik iets meer doen met mijn webshop. Sinds kort heb ik (eindelijk) ook de .nl extentie van kattenspullen dus daar ben ik ontzettend blij mee.
 


 

Nou dat waren weer mijn doelen voor deze maand. Ik ga mijn best doen om hier aan te werken. Wat zijn jouw doelen van deze maand?

Laat een reactie achter