Begin je dag goed met een ochtend ritueel

Januari is een maand van nieuwe voornemens. Ik doe dat niet meer want ik hou me daar niet aan maar ik dacht dat het wel leuk was om mijn ochtendritueel te delen met jullie. Een goed ochtendritueel kan namelijk zorgen dat je dag goed en positiever verloopt en zo hou je je misschien wel aan je voornemens? Natuurlijk heb je wel eens een negatieve dag ertussen zitten maar door een ochtendritueel begin je de dag wel positiever. Na, ja, dat is mijn ervaring. Als ik mij niet aan mijn ochtendritueel houd (en ja, die dagen zitten er wel eens tussen) dan loopt gelijk mijn dag niet lekker. Dus bij deze mijn ochtendritueel:

Zodra ik wakker wordt sta ik op en ga ik naar de wc... Daarna ga ik terug naar bed en maak ik mijn bed op. Ik pak me horloge van het nachtkastje en doe die om, zet mijn bril op mijn neus en ga me aankleden. Ja, zodra ik wakker wordt ga ik mij gelijk aankleden. Dit is iets wat ik sinds de verhuizing doe en vind het erg fijn. Ik heb ook een keer geprobeerd om eerst een ochtendjas aan te trekken en dan na een halfuur of uur aankleden maar dit is gewoon niets voor mij. Gelijk aankleden vind ik fijner. 

Eenmaal aangekleed ga ik de badkamer in. Ik poets mijn tanden, was me gezicht met koud water (ja! echt! koud water) en doe mijn haren uitkammen. Ik doe geen make-up op ofzo dus ik ben snel klaar in de badkamer. Voordat ik naar beneden loop pak ik nog even alle voerbakken mee zodat ik niet weer naar boven moet om die apart te gaan pakken. 

Als ik beneden kom doe ik mijn voordeur van het slot halen... Ik vind het ontzettend irritant dat als ik weg moet dat mijn deur nog steeds op slot zit dus ik heb mijzelf aangeleerd dat ik mijn deur gelijk van het slot haal. Ik kom 's ochtend toch als eerste in de gang dus net zo handig. In de woonkamer gooi ik mijn voorgordijn open (achter is altijd al open) en ga naar de keuken om eten voor mijn mannetjes te pakken. 

Ja, mijn mannetjes krijgen altijd als eerste eten. Als de bakken gevuld zijn en ik heb ze weer bovengebracht ga ik weer naar beneden toe naar de keuken om de spullen te pakken om de kattenbakken uit te scheppen want dit doe ik er na namelijk. Ik loop alle (4) de bakken na om ze uit te scheppen en gooi het zakje weg in de vuilnisbak die boven staat (ik begin beneden dus met uitscheppen en loop dan naar boven). 

Katten zijn nu allemaal gedaan dan ga ik het eten voor de konijnen maken want zij willen natuurlijk ook eten hebben. Zij krijgen in de ochtend altijd wat brokjes en witlof. Bij de konijnen verschilt het nog wel eens wat ik moet doen. Als ze geen hooi meer hebben vul ik het gelijk aan en anders laat ik het zo tot de middag. 

Zijn alle beesten gedaan? Ja? Mooi! Tijd voor mijzelf. Ik maak dan mijn ontbijt klaar wat meestal een geroosterde boterham is zonder iets erop en een glas melk. Ik neem mijn ontbijt mee naar de bank en ga daar even een half uurtje bijkomen tot ik kan werken. 

Dit ochtend ritueel werkt bij mij. Zo kan ik er makkelijk een activiteit bijvoegen (ik ben momenteel bezig dat zodra ik wakker wordt eerst even een beetje water drink) of aanpassen. Dit werkt voor mij. 

Om je eigen ochtendritueel te creëren moet je iets zoeken wat bij jou past. Lukt het je niet om je gelijk aan te kleden? Geen probleem, pak dan je ochtend jas en kleed je een uurtje later aan. Ik heb in het begin ook moeten zoeken wat voor mij wel werkt en wat niet. Maar ik weet zeker dat als je hieraan begin dat je dag veel beter loopt. 

Heb jij een ochtendritueel? Laat het me weten in de comments.

Laat een reactie achter