De meeste dromen komen uit

Eindelijk was het zo ver. Op 4 april heb ik mijn sleutel gekregen van mijn nieuwe huis. Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik eindelijk eigenaar ben van een eengezinswoning.

Voor ongeveer 5 jaar wilde ik al verhuizen. Ik wilde mijn mannetjes (en onze diva) een tuin geven; een plek waar ze naar buiten kunnen. Een plek waar niemand boven mij woont en (net als nu) een extra slaapkamer. Het zoeken duurde wat langer omdat ik nu wat extra eisen had aan een huis en moet het ook nog kunnen betalen. Ik wilde namelijk niet kleiner gaan wonen.

Bijna elke dag zat ik wel even op funda.nl te kijken naar nieuwe (betaalbare) woningen. Ook heb ik enkele bezichtigingen gedaan maar meestal was het net iets te klein (kleiner dan mijn appartement) of moest er te veel werk aan gedaan worden. Gezien we momenteel niet meer dan 101% kunnen mee financieeren in onze hypotheek kan ik niet erg veel opknappen. Ook moest ik nog even denken aan een restschuld van mijn huidige woning. Dus helaas, de meeste woningen kon ik niet betalen of waren te klein.

Opeens kwam dit huis op mijn pad en heb gelijk een bezichtiging aanvraag ingediend. Eigenlijk kon ik twee dagen later al gelijk kijken. Op de plattegrond had ik al gezien dat de woonkamer erg groot was, dat vond ik wel fijn. Ook heeft de woning twee slaapkamers en nog eens een zolder. Voor de mannetjes ook nog een kleine plaats. Lekker groot dus.

De bezichtiging was goed bevallen maar ik had zo mijn vragen. Dus voor de zekerheid nog 1 ingepland. Diezelfde avond heb ik nog een bod gedaan en 2 dagen later was mijn bod geaccepteerd. Het enige wat nu nog overbleef was mijn restschuld. Gelukkig zijn we er allemaal uitgekomen en was binnen 6 weken de oplevering van de overdracht.

Eindelijk op 4 april (2017) heb ik de sleutel in ontvangst genomen. Dit was een mooie dag om gelijk een nieuw besluit te nemen. Ik wil met mijn blog toch iets meer over mij zelf hebben en niet meer alleen over de mannen. Natuurlijk blijven ze een groot onderwerp op deze blog en zal ik nog vaker hebben over ze. Maar ga ook iets meer over andere onderwerpen hebben. Hopelijk vinden jullie het ook leuk. 

Laat een reactie achter