Als geld geen factor was: huis

Sinds ik verhuis ben, probeer ik elk jaar iets te verbouwen om mijn huis te verbeteren. Hoewel ik al ontzettend blij ben met wat ik heb, is er soms wat onderhoud nodig. Ook zijn er dingen die ik zelf anders zou willen hebben. Zo begon ik te dromen met wat ik aan mijn huis zou aanpassen als ik er genoeg geld voor had en dat ga ik met jullie delen.

Beganegrond

Het huis is al meer dan 100 jaar oud dus het eerste wat ik zou doen is de fundering fixen zodat de basis weer goed is. Dan lijkt het mij ook handig om alle leidingen en kabels (stroom punten etc) ook gelijk opnieuw aan te leggen. Misschien wat stroompunten erbij en wat UTP punten (wat ja, ik moet goed internet hebben natuurlijk). De kabels zou iets zij wat door het hele huis verbeterd moet worden.

Gezien ik in 2020 mijn kozijnen aan de voorkant heb vernieuwd en er helaas geen geld was voor een nieuwe deur is dat natuurlijk ook iets wat ik zou aanpassen. Dan zou ik heel graag mijn trap en wc willen omdraaien. Mijn wc komt dan in de gang en mijn trap in de woonkamer (ik snap ook niet waarom ze het op deze manier hebben gedaan maar goed, het is nou eenmaal zo). Onder de trap wil ik graag een ruimte hebben om de kattengrind te plaatsen en genoeg ruimte om mijn stofzuiger daar kwijt te kunnen. 
De wc krijgt natuurlijk nieuwe riool en waterleidingen en ik wil een hangend toilet. Ook komt er dan een klein fonteintje in met een klein kastje zodat ik wat spulletjes kwijt kan. Ik zou graag zwarte tegels willen op de grond en de muren gewoon wit. Ook wil ik gelijk een nieuwe deur erin (zelfde als boven). 

De woonkamer deur heeft dan gelijk geen kattenluikje meer nodig dus die zou ik dan ook gelijk vervangen. In de woonkamer zou ik graag de schoorsteen weg willen hebben en openslaande deuren waar nu mijn achterraam zit. Om het allemaal weer opnieuw aan te kleden wil ik nieuw laminaat dat doorloopt van de gang naar de woonkamer en het liefs ook weer door de keuken en voor de openslaande deuren komt dan een zonverduisterendgordijn. 

In de keuken krijg ik natuurlijk ook nieuwe ramen en een nieuwe achterdeur (met kattenluik). Ik zit er om te denken om mijn vaatwasser weg te doen en een grotere wasbak neer te zetten. De vaatwasser gebruik ik zo'n 1 á 2 keer in het jaar dus is zonde. De stoom(?)buis van de kachel wil ik ook gelijk laten verleggen dus er komt dan weer een verlaagd plafon in. 
De keuken wordt dan ook weer opgeknapt met wat extra kasten en/of planken. 

De tuin zou ik ook graag goed willen aanpakken. Als eerst wil ik de grond egaliseren zodat alles weer lekker recht is. Ik wil een nieuwe schutting en een nieuwe schuur. In de schuur ook gelijk een kattenluik zodat de katten gewoon naar binnen kunnen maar de konijnen niet. De konijnen krijgen een bak met gras zodat ze lekker kunnen graven maar niet de tuin uit kunnen. Bij de achterdeur maken we een mooie verhoging zodat de katten beter gebruik kunnen maken van het kattenluik.

Dat is een beetje wat ik op de beganegrond zou willen aanpassen. 

Eerste verdieping

Gezien ik een andere trap heb (omdat deze is omgedraaid) komt er ook een nieuw traphekje. De voorslaapkamer wordt alleen maar opgeknapt met wat verf en nieuw laminaat die doorloopt over de hele bovenverdieping en de achterslaapkamer krijgt nieuwe kozijnen. Het liefs een groter kapel dan wat ik nu heb en ook deze wordt weer helemaal opgeknapt. 

Wat ik al wil sinds ik in dit huis woon is mijn badkamer opknappen. Deze wordt helemaal nieuw! Zwarte tegels op de vloer, wit op de muren. Nieuwe douche, wastafel en hangtoilet. Ik zal dan ook gelijk een nieuwe wasmachine en droger kopen (deze staan ook op het einde van hun latijn). Maar eerst moet natuurlijk alle leidingen en stroom aangepakt worden. Alles wordt helemaal nieuw in de badkamer en ik wil ook een nieuwe deur.

Zolder

Gezien de onderste trap omgedraaid is wordt deze trap ook gedraaid natuurlijk. Op zolder zou ik het liefst ook een kapel willen hebben zodat ik meer ruimte heb. Airco zou hier ook handig zijn. In de zomer is het namelijk bloedheet en in de winter erg koud. Ik heb het idee om op zolder een kattenopvang/hotel te maken maar dat zal alleen kunnen als ik een of twee kapel(len) heb. 

De zolder wordt natuurlijk ook opgeknapt. Hier heb ik totaal nog niets aan gedaan (alleen zeil neergelegd) maar voor de rest moet hij echt opgeknapt worden. 

Op het dak wil ik graag zonnepanelen en in de tuin een regenton. 

Ja, ik weet het...een hoop aanpassing. Ik ben me bewust dat ik niet alles zou kunnen doen maar elk jaar doe ik steeds een beetje aanpassen. Ik weet dat sommige dingen niet realistisch zijn maar ik mag toch blijven dromen?

Wat zijn jou wensen om je huis aan te laten passen?

Laat een reactie achter