Verbouwing 2020 - 2. Kozijn beneden

Sinds ik in dit huis woon kan ik aan de voorkant geen raam open zetten. Als het dan (net als afgelopen zomer) warm weer is en je ‘s avonds een beetje af wilt laten koelen door lekker door te laten waaien kan dat niet mits ik mijn voordeur open zet. Met katten (die niet naar buiten mogen) gaat dat niet en zelf ben ik niet zo handig om een hor te plaatsen. 

Gezien de planning was om dit jaar mijn dakkapel aan de voorkant te vervangen, had ik zoiets van dan is het misschien handig om gelijk het kozijn beneden ook te vervangen. Dan neem ik gelijk een kozijn waar minimaal 1 raam open kan.

In eerste instantie dacht ik om klapraampjes te nemen. Maar ik had naderhand zo iets van “hoe maak ik die open”. Ik ben niet zo groot dus dat kon een probleem worden. Daarna dacht ik aan een rooster. In principe kon ik van alles verzinnen maar heb toch gekozen voor een rooster en 1 raam dat open kon. Ik zal niet vaak het raam open zetten maar ik wil wel de mogelijkheid. 

Het kozijn zou eigenlijk in juli geleverd worden en dan zouden ze hem of de tweede week of derde week plaatsen. Maar helaas kwamen ze pas 19 september. Twee maanden later...het is helaas niet anders. Ik was al blij dat ze eindelijk kwamen!

Het oude kozijn was er nog best snel uitgehaald. Eerst alles los maken en daarna de ramen er rustig uithalen. Eenmaal de ramen eruit konden ze het kozijn losschroeven en eruit halen en kapot zagen om te vervoeren. 

Het nieuwe kozijn zat er ook nog wel snel in alleen duurde het even voordat alle ramen erin zaten omdat ze niet alle ramen mee hadden. Dus die moesten nog terug om de rest op te halen. 

Ze hadden ook mijn vensterbank mee (Jeej! Eindelijk weer een vensterbank) maar deze kon hij nog niet vastzetten... Die hebben ze (tijdelijk) met twee zakken grit vastgezet. 

Before

After

Laat een reactie achter