De Dordtse Rommelroute 2020

Nu met de Corona is het lastig om leuke dagjes weg te plannen. Zo vind ik het zelf heel erg leuk om naar de rommelmarkt te gaan maar dit was één van de dingen die afgelast werden. Tijdens Koningsdag hadden ze wel via Marktplaats een oplossing maar dat was toch niet zo leuk (en zeker niet zo leuk als een rommelmarkt). Dus ja, wat ga je dan doen?

Vorige jaar hadden ze hier in Dordrecht een hele leuke rommelroute georganiseerd en dat deden ze dit jaar weer! Maar wat is dat nou eigenlijk? 

De rommelroute is gewoon een rommelmarkt maar dan bij de mensen thuis voor de deur. Iedereen in de Dordtse binnenstad mocht meedoen en zich aanmelden. Zij leggen dan voor de deur een kleedje (of tafel) neer en gaan daar hun spullen verkopen.

Als bezoeker moet je dan in principe de hele Dordtse binnenstad doorlopen (dus ook nog eens goed voor je conditie) en kan je lekker snuffelen door de spullen van de mensen die zich aangemeld hadden. Hartstikke leuk initiatief! 

Gezien ik het altijd leuk vind om naar een rommelmarkt te gaan (in oktober gaan wij ook altijd naar de rommelmarkt bij Opnieuw en Co Zwijndrecht) had ik besloten om daar naar toe te gaan. Dus, samen met mijn moeder en tante, gingen we op stap. 

Als ik naar een rommelmarkt gaat wil ik altijd naar leuke spulletjes kijken en naar films. Ik heb vaak geen idee wat ik wil kopen dus wil de tijd nemen om rustig te kijken. Daarom gaan wij ook altijd zo vroeg. Het begon om 9:30 maar wij waren er al om 9:10 en gelukkig waren er al kraampjes open. 

De rommelroute was hartstikke gezellig en we hebben een hele gezellig tijd gehad. Het enige nadeel wat ik vond is dat je niet precies wist waar je allemaal heen moest (zonder de digitale plattegrond erbij te pakken) dus ik had het fijner gevonden als er wat meer bordjes stonden. 

Bij de meeste kraampjes kon je goed je afstand houden maar bij sommige was het echt te druk. Ik heb deze dan ook overgeslagen. Ook vond ik het netjes dat bij praktisch elke kraam je je handen kon ontsmetten. Hartstikke goed gedaan! Volgend jaar kom ik weer!

Leuke koopjes

Tijdens de rommelroute heb ik zeker ook wat leuke dingetjes gevonden. Zo heb ik een stuk of 3 cadeautjes voor mijn nichtjes gevonden (ik ga niet vertellen wat het was) en hele goedkope blu-rays. Drie blu-rays (1 film en 2 series) van 5 euro totaal!! Die kon ik niet laten liggen natuurlijk. En daarnaast nog eens deze leuke plantjes van een euro per stuk. 

Laat een reactie achter