5 badkamer bespaar tips

Het jaar 2020 staat voor mij voor het besparen op geld. Zo heb ik bepaalde spaardoelen ingesteld en wil ik zo min mogelijk uitgeven. Ook wil ik zo lang mogelijk gebruik maken van mijn producten zodat ik niet elke keer voor hoge kosten kom te staan en ben ik dus gaan kijken naar mijn badkamer gebruik. Hoe kan ik hier nou op besparen. Sommige tips doe ik al jaren andere ben ik pas mee begonnen maar tot nu toe helpen ze mij wel. Hier mijn tips!

Tip 01: Koud water

In de ochtend doe ik altijd even mijn gezicht wassen. Heerlijk om even wakker te worden. Ik gebruik hiervoor altijd koud water en niet warm water. Natuurlijk is warm water veel lekkerder maar dat duurt voor mij een hele tijd voordat het warm is (mijn ketel staat beneden). Dus dan maar lekker koud water. Ondertussen vind ik het veel fijner om met koud water te wassen dan met warm water want, zoals ik al zei, ik wordt er lekker wakker van. 

Tip 02: Water niet laten lopen

Tijdens het tanden poetsen, je water niet laten lopen. Dit scheelt een hoop water verbruik! Ik maak altijd mijn tandenborstel nat, spoel even mijn glas uit en dan vul ik het glas met water. Daarna gaat de kraan weer uit. Tanden poetsen, spoelen en dan mijn tanden borstel uitspoelen in het overgebleven water. Om de was bak schoon te maken laat ik wel even de kraan lopen maar zo spaar ik wel weer wat water. 

Tip 03: Dispenser

Dit is iets waar ik pas mee ben begonnen. Het is misschien een gedoe en momenteel bespaar ik niet op het water maar wel op het shampoo, conditioner en douchegel. Normaal vulde ik mijn hand met shampoo, nu is het 10 pompjes. Stuk minder shampoo gebruik en mijn haar is gewoon schoon! 
In mijn nieuwe badkamer (waar ik dus al twee jaar plannen voor heb maar elk jaar uitgesteld wordt) wil ik dan van die pompjes aan de muur (net zoals bij vele hotels) en die dan gebruiken. Het scheelt toch in de kosten voor mijn shampoo, douchegel en conditioner.

Tip 04: Minder lang douche

Het is ontzettend fijn om lekker een lange warme douche te nemen. Maar dit is eigenlijk helemaal niet nodig. Omdat ik elke dag douche om mijn haar uit te kunnen kammen verbruik ik veel water en ben ik dus minder lang gaan douche. Eventueel kan je zelfs een douche timer gebruiken maar ik heb die gelukkig niet nodig. Ik douche sowieso snel. 

Tip 05: Minder of geen droger gebruiken

Hoewel ik het erg fijn vind om mijn droger te gebruiken gezien ik dan binnen 1 dag klaar ben met wassen, weet ik ook dat hij best veel stroom verbruikt. Van Sinterklaas heb ik een mooie droogrek gekregen, had ik gevraagd, en ben deze gelijk gaan gebruiken. Dit houdt in dat ik elke week 2 keer minder mijn droger aanzet. Dit scheelt weer stroom. Voor sommige dingen hou ik nog wel mijn droger maar dat is meer omdat ik daar geen plek voor heb op mijn droogrek... Dus misschien dit jaar nog een droogrek vragen van de lieve Sint...

Wat zijn de dingen die jij doe in de badkamer waarop je bespaar? Laat het weten in de comments. 

Laat een reactie achter