Plan with me: januari 2020

Hoewel ik dit jaar ook weer geen Bullet Journal ga gebruiken, leek het mij toch wel leuk om een "Plan With Me" serie te maken. In mijn planner hou ik namelijk alles bij wat ik nog moet doen. Dit is voor privé, onderneming en fulltimebaan. Een makkelijk overzicht en misschien kan het jullie ook helpen. 

Mijn planner

Ook dit jaar heb ik dezelfde planner gebruikt als vorige jaar, de planner van Lannoo Graphics. Ik was erg tevreden over deze planner dus ben gelijk op zoek gegaan voor het nieuwe jaar. De planner was weer gewoon bij de Makro te koop. Dit keer geen 1 euro maar 13,99 maar goed, vorig jaar had ik hem natuurlijk in maart of april gekocht dus logisch dat de planner toen goedkoper was. Sowieso is 14 euro voor een planner niet heel duur want je ziet ze tegenwoordig voor 35 euro... Dat vind ik wel erg duur.

Het eerste wat mij opviel aan de nieuwe planner is dat hij wat rustiger toont. De voorkant (kaft) heeft 1 rustig plaatje en dat vind ik veel mooier dan die vorige.

Als ik er even snel doorheen blader zie ik dat ze de planner iets verbeterd hebben. Het maand overzicht is wat groter. Dit heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. Zo begint deze agenda bij week 1 van januari en niet bij de laatste week van december. Dit vind ik persoonlijk jammer want dan had ik een extra voorpagina gehad waar ik mijn verwachtingen in had kunnen zetten, net als vorige jaar. 

Maandoverzichten

In de 2019 versie hadden ze een heel klein overzicht van de maand. Handig dat je dat in 1 overzicht had maar je had er niet veel in. Ik gebruikte dat overzicht dan ook nooit en zetten mijn todo's er gewoon naast. 
In de 2020 versie hebben ze de maand overzicht vergroot. Nu kan je iets op de dagen schrijven. Zelf weet ik nog niet precies hoe ik dit ga gebruiken maar dat komt nog wel. Ik heb in iedergeval elke maand een soort doelen neergezet. Dit zijn mijn maandelijkse doelen. Zo kan ik goed bijhouden wat ik allemaal wil bereiken deze maand. Misschien dat ik de voorgang in de maandoverzicht zet maar dat weet ik nog niet.

Weekoverzichten

De weekoverzichten zijn precies hetzelfde als de vorige versie. Notitie blaadje aan de ene kant en weekoverzicht aan de andere kant. Op de notitie kant maakte ik altijd mijn todo's: privé, onderneming, werk en blog en bij mijn weekoverzicht zet ik mijn afspraken met de tijd neer. Todo's die ik dan op een bepaalde dag moest doen zet ik dan ook op de dag zelf. 
In de nieuwe versie ben ik onderin ook begonnen met een inspiratie quote. Leek me ook leuk en motiverend. Waar ik overigens niet blij mee ben is de tekening aan de bovenkant. Hierdoor kan ik het woord "Todo" niet zien of niet goed uitlijnen en dat stoort mij heel erg. Ik ben nou eenmaal een perfectionist dus heel irritant. Ik moet dan een twee regels naar beneden en soms komt dat helemaal niet uit.

Jaarplanner 2021

Ook dit jaar zit er weer een jaarplanner voor het volgende jaar in. Harstikke handig omdat ik vaak ook al het volgende jaar nodig heb! Dus voor mij helemaal top!

Notities

Aan de achterkant heb je notities. Deze gebruik ik om lijstje bij te houden. Zo heb ik er 1 voor alle websites die ik heb (ja, het zijn er een hoop), mijn blog ideeën, de verwachtegingen van het komende jaar en een lijstje met welke sleutels ik in huis heb (van de oppas). Hartstikke handig dat ik dit allemaal in mijn planner kan doen. Ik heb zelfs nog wat notitie blaadjes vrij voor nog meer informatie. 

Adressenboek

Vorig jaar gebruikte ik de adressen boek ook niet voor adressen en dat doe ik dit jaar ook niet. Ik gebruik hem voor mijn wachtwoorden van mijn onderneming. Zo kan ik altijd en overal bij mijn accounts. 

Conclusie

Ik ben ontzettend blij met deze planner. Alles wat ik kwijt wil in de planner kan ik kwijt en dat is fijn. Ik hoop dit jaar ook weer goed gebruik te gaan maken van mij planner en hoop dat ik op deze manier mijn doelen ga behalen. 

Laat een reactie achter