Voorjaarsschoonmaak

Het is weer bijna lente! Veel mensen gaan deze maand vaak beginnen met de voorjaarschoonmaak. Ik ben er ook zo eentje en ben vanaf 1 maart begonnen met het opruimen en schoonmaken van mijn hele huis. Hoewel ik het totaal niet leuk vind om schoon te maken weet ik ook dat het vaak terug komt. Na het de grote schoonmaak beurt wil ik ook gaan zorgen dat ik mijn huis iets beter bij houd. 

Hoe ga ik te werk

Eind februari heb ik even goed nagedacht hoe ik de grote schoonmaak wil aanpakken. In principe heb ik 3 verdiepingen en zo'n 7 kamer die ik schoon moet houden. Met 3 mannetjes en een diva is dit natuurlijk een hele klus om alles haar vrij te houden. Maar ja, hier heb ik nu eenmaal voor gekozen dus heb ik even goed op papier gezet wat ik nu allemaal moet doen. Ik heb alles op gesplits in 4 weken. En dan moet ik helemaal klaar zijn (met uitzondering van zolder wat dat is mijn webshop en ga ik volgende maand even goed onder de knie nemen, volgens mijn planning). 

Om te beginnen met schoonmaken wil ik eerst alle overbodige zooi uit mijn kasten hebben. Zo heb ik een hoop op de weggeefhoek gezet op Facebook en andere dingen probeer ik te verkopen via Marktplaats. Wat ik niet verkoopt gaat naar zolder voor de rommelmarkt, ja ik vind het leuk om op de rommelmarkt te staan dus dat bewaar ik dan. Spulletjes die ik denk niet te kunnen verkopen gaan naar de kringloop winkel. Dus dan is de kamer lekker zooi vrij. Daarna is het poetsen geblazen.

Wat doe je met de kattenmandjes?

Het is aanbevolen om de kattenmandjes niet allemaal tegelijk schoon te maken. Waarom niet? Omdat dan alle geuren eruit zijn. Een kat kan hier dan ook gestresst van raken. Als ik een kamer schoonmaak waar kattenmandjes in staan ga ik hier niet de mandjes schoonmaken. De krabpalen stofzuig ik maar de mandjes blijven staan zoals ze waren. Die doe ik dan de volgende keer even wassen. 

Of dit de juiste manier is, dat weet ik niet. Ik weet wel dat zodra ik de stofzuiger aan zet 2 mannetjes in de stress schieten. Hierdoor wil ik de andere stress zo laag mogelijk houden en daarom doe ik hun mandjes dan niet wassen. 

Laat een reactie achter