Mag Tiny menseneten?

Tiny van mij zit altijd te bedelen. Natuurlijk heb ik hier zelf aan meegeholpen. Nu vind ik het niet erg dat hij naast me zit me eten van me bord af te kijken. Wat ik wel irritant vind is dat zodra ik het neerzet hij het dan op eet! Dat was niet de bedoeling Tiny. 

Helaas is het heel lastig om dit gedrag af te leren (als het überhaupt kan). Hij heeft namelijk zijn beloning al gehad. Dus het maakt hem dan ook niet veel meer uit wat er na gebeurd. Maar mag Tiny nu wel mensen eten?

Mensen eten is eigenlijk heel slecht voor een kat. Nu vind ik dat een kat wel af en toe iets mag. Zo deel ik met Tiny altijd maximaal 1 chipje. Vaak doe ik deze nog in kleine stukjes breken en krijgt hij maar 1 stukje. 

Zo had ik van de week een keer een stukje pizza gedeeld. Heeft hij hier wat van gegeten? Denk een klein stukje deeg voor de rest niets. 

Meestal doet hij het stelen.

Mag dat? Nee natuurlijk niet. Maar hij moet het toch proberen? Of niet?

Laat een reactie achter