Thuiswerken door Corona

Zoals vele andere werk ik de laatste paar weken thuis door de Corona epidemie. Omdat ik in het begin van het jaar weer druk had met de oppas had ik eerst een week vrij genomen voordat we besloten om thuis te gaan werken. Dus voor mij is dit nu de 3de week dat ik thuiswerk. 

Voor mij is het totaal niet nieuw om thuis te werken. Door mijn burn-out heb ik vaak dagen thuis gewerkt en paar weken voor mijn vakantie hadden we al besloten dat ik halve dagen thuiswerk. Dus dan zat ik ‘s ochtends op kantoor en ‘s middag lekker thuis.

Voordelen

Voor mij heeft thuiswerken een hoop voordelen. Zo heb ik geen last van mijn rijangst want ik hoef niet meer naar mijn werk toe te rijden. Sinds bij ons de brug al een paar weken dicht was moest ik omrijden. Dit scheelt mij elke ochtend een hoop stress. Ik heb wel besloten dat ik gewoon rond 6 uur wakker wordt, ben ik toch al, en dan begin ik aan mijn ochtend ritueel. Meestal ben ik al rond 6:30 aan het werk. Dat ik zo vroeg begin houd in dat ik vaak ook vroeg klaar ben en dan heb ik de rest van de avond lekker voor mijzelf. 

Voor mij geeft dit veel rust met zich mee. Ik begin mijn ochtend gewoon op me gemak en hoef me niet te haasten om voor een bepaalde tijd op mijn werk te zijn.

Op kantoor heb ik vanaf 8 uur mensen om mij heen en thuis heb ik dat niet. Dat scheelt voor mij een hoop prikkels. Ik ben minder moe en heb ‘s avonds weer wat energie over. Ook vind ik het wel prettig dat ik niet meer elke dag mensen om mij heb, ik ben namelijk meer een dierenmens dan een mensenmens. Dus het volgende voordeel is dat ik mijn mannetjes en onze konijnen wat meer zie! 

De dag kan ik zelf indelen. Sommige dagen ben ik wat moeier dan andere dus dan deel ik mijn werktijd gewoon anders in. Neem ik een uur pauze i.p.v. een half uur. Als je thuiswerk kan dat namelijk een stuk makkelijker. Zo plan ik mijn dag in naar mijn behoefte en niet meer naar werktijd. 

Nadelen

Natuurlijk heeft thuiswerken ook z’n nadelen. Hoewel het een voordeel is dat ik mijn katten meer zie, is het soms ook een nadeel. Ze willen namelijk soms aandacht op momenten dat ik echt druk bezig ben en ze eigenlijk geen aandacht kan/wil geven. Of gaan zo in me beeld staan dat ik niets meer kan doen. Stiekem vind ik wel erg fijn dat ze veel aandacht willen maar soms komt het gewoon niet uit en moet ik dan ook wat langer door werken…

Ook is het niet altijd handig om thuis te werken. Thuis heb ik niet alle mogelijkheden die ik op kantoor heb. Gelukkig kan ik via Remote Control wel inloggen op mijn werkcomputer maar dat is ook niet altijd fijn want het internet op kantoor hapert heel erg waardoor ik geen connectie kan krijgen. 

Bedrijf

Voor mijn vaste baan is het ideaal dat ik thuis mag werken maar voor mijn bedrijf is het dramatisch. Doordat de mensen nu niet op vakantie (mogen) gaan heb ik geen (extra) inkomen. Waardoor ik mijn vaste lasten niet kan betalen van mijn bedrijf. Hier baal ik natuurlijk erg van. Ook baal ik dat ik niet op kan passen op de katten. Dit is iets waar ik elke keer van geniet en nu is dat niet mogelijk. Voor mijn bedrijf hoop ik dat de Corona epidemie snel weer voorbij is maar voor mij vaste baan vind ik het wel best zo.

Laat een reactie achter