Stress van een eigen onderneming

Een eigen onderneming is hartstikke leuk, vind ik dan, maar er zitten zeker wel een hoop stress factoren in. Ik ben zelf een kattenoppas aan huis en vind het heerlijk om op de katten te passen. Maar er zijn ook dingen die ik niet zo leuk vind in de onderneming en zitten er een paar dingen in die ik erg stressvol vind. 

Hoe wel ik het geprobeerd heb kon ik ze niet goed in volgorde zetten dus hieronder een random lijstje met de dingen uit een onderneming die ik erg stressvol vind. 

De inkomstenbelasting

Het is weer die tijd van het jaar dat we onze inkomstenbelasting in moeten vullen. Normaal gesproken deed ik dit altijd samen met mijn tante maar helaas is zij niet zo bekend met de zakelijke kant van de inkomstenbelasting dus moest ik mijn boekhouder vragen. Hoe wel ik hier iemand voor ingehuurd heb vond ik het toch ontzettend stressvol omdat ik totaal niet weet hoe dit werkt. Gelukkig heeft mijn boekhouder dit voornamelijk gedaan dus heb ik een makkie gehad.

Kennismakingsgesprekken

Een kennismakingsgesprek is altijd het eerste wat ik met een nieuwe klant doe. Ik wil namelijk altijd eerst kennismaken met iemand voordat ik daar op ga passen en natuurlijk ook dat de klant eerst kennis met mij maakt. Ondanks dat dit iets is wat ik altijd doe, vind ik het ontzettend stressvol. Ik houd namelijk totaal niet van nieuwe mensen ontmoeten omdat ik totaal niet op me gemak ben maar in dit geval moet ik het doen. 

Voor mij is dit een hele grote stap geweest maar ik blijft het doen omdat ik het ontzettend belangrijk vind om eerst die kennismaking te hebben. 

Kat niet thuis

Sommige klanten willen graag dat de kat naar buiten gaat. In principe is dat niet zo erg totdat ze niet thuis komen. Dan zit ik ontzettend in de stress. Ik slaap niet want ik denk gelijk het ergste en ben bang dat ik ze dood gaan vinden. Aan de ene kant wil ik niet meer dat ze naar buiten gaan en de andere kant is dit per kat verschillend natuurlijk. Maar voor mij blijft dit een stukje stress.

Telefoneren

Ja, soms moet je het doen. Telefoontjes plegen om je bedrijf draaiend te houden. Om nieuwe klanten te werven of om informatie op te doen. Helaas hou ik totaal niet van telefoneren en doe het dan ook liever niet. Ik stuur liever een e-mailtje dan dat ik iemand bel. 

Helaas moet het toch af en toe gebeuren en dan schiet ik helemaal in de stress. Gelukkig heb ik mij over de jaren geleerd om eerst een plannetje op te stellen met wat ik allemaal wil weten of moet vertellen en dan pas te bellen en dit helpt mij ontzettend. 

Conclusie

Ondanks dat er wat stressfactoren in een onderneming zit blijf ik het ontzettend leuk vinden. Voorlopig blijf ik door gaan met mijn onderneming en hoop dat mijn klanten tevreden blijven over mij. 

Laat een reactie achter