Konijntjes lekker naar buiten

Zoals in een eerdere post beschreven is hebben mijn konijnen een nieuw verblijf. Hier hebben ze geen buiten ren meer maar gewoon twee binnen verblijven. Helaas kunnen mijn konijnen niet standaard naar buiten omdat ik katten heb en ik bang ben dat ze gaan jagen. Maar als het, net als nu, lekker weer is zet ik de ren voor de kooi en kunnen de eventjes (om de beurt) naar buiten hun pootjes strekken.

Snow vindt dit heerlijk. Zodra de deur open gaat springt ze eruit en huppelt lekker heen en weer. Overal even verkennen heerlijk!

Charming is was lastiger. Maar dit komt vermoedelijk omdat hij eerst een trap naar beneden moet nemen voordat hij buiten is. Helaas, dit was niet mijn planning, maar is nu eenmaal zo gemaakt. Gelukkig gaat hij ondertussen dus wel gewoon naar beneden maar niet elke keer. Zolang hij af en toe naar buiten gaat vind ik het goed. 

Vandaag mochten ze lekker naar buiten zonder de ren. Dit houdt in dat ze de hele tuin tot hun beschikking hebben (met uitzondering van de schuur - deze wordt afgesloten). Kunnen ze lekker hun pootjes strekken. Een nadeel is dat de katten dan wel wat makkelijker achter ze aan kunnen rennen maar zolang het goed gaat is dit niet erg. 

Ik zorg dat Snow en Charming wat verstop plekken hebben en dat het niet te gek wordt en Snow en Charming zorgen er voor dat ze snel weg zijn. 

Om ze toch nog een beetje te aanmoedigen heb ik ze een bord met wat lekkers neergezet, gemengd brokken met wat snoepjes. 

Snow geniet er al lekker van. 

Laat een reactie achter