Spullen weggeven

Zelf ben ik wel iemand die graag wat extra verdient met het verkopen van gebruikte spullen die ik zelf niet meer gebruik. Het geld wat ik dan verdien gebruik ik weer in iets wat ik wel kan gebruiken of ik doe sparen voor iets leuks of iets voor de mannen. 

Zo heb ik laatst wat kasten verkocht die ik erg druk vond en heb ik een nieuw bureau kunnen kopen. In principe heeft het bureau mij niets gekost. Elke kleine beetjes helpen.

Maar soms verkoop je je spullen niet en dan zit je er mee. Je kan het natuurlijk weggooien en zelfs naar de kringloop brengen maar meestal ben je zelf de pineut om de spullen uit elkaar te halen (als het bijvoorbeeld om een kast gaat) en weg te brengen. Dus wat doe je dan? Laat je het staan? Of geef je het aan iemand die het op komt halen?

Persoonlijk vind ik het goed om mensen te helpen en probeer dus ook wel eens spullen weg te geven. Ik heb niet zo veel mensen in mijn vriendenkring dus ik kan niet alles aan vrienden of familie kwijt. Maar ja, hoe kom ik dan aan iemand die het wel wil hebben?

Nou, dat is heel simpel. Je gaat gewoon naar Facebook en zoek naar een weggeefhoek. Op zo’n weggeefhoek zitten vaak mensen die het heel goed kunnen gebruiken. Zo heeft mijn zus wel eens soep gemaakt voor haar en me nichtje en toen bleek ze nog 8 liter over te hebben. Tja, wat doe je met zo veel soep? Precies! Op de weggeefhoek zetten! Veel mensen waren erg enthousiast en hebben dus lekker genoten ervan.

Zelf zet ik ook wel eens wat op de weggeefhoek. Zo hoop ik dus ook mensen blij te maken met spullen die ik niet meer hoef of niet meer gebruik. Ik zet er meestal bij dat ze het zelf uit elkaar moet halen (als het om een kast of zo gaat) en dan worden de spullen op de afgesproken tijd opgehaald. Degene die het op komt halen haalt het dan uit elkaar en neemt het dan weer mee. En jij? Jij hoeft alleen de deur open te doen. Ik vind het handig!

Laat een reactie achter