Review: Robotstofzuiger

Toen ik voor het eerst robotstofzuiger hoorde dacht ik die moet ik hebben. Ik ben iemand die echt een pesthekel heb aan schoonmaken. Helaas hoort het er nou eenmaal bij en met drie katten is het handig als meerdere keren per week gestofzuigd wordt. Eerlijk gezegd heb ik dat nooit gedaan. Ik doe 1 keer per week stofzuigen en eigenlijk doe ik dat nog geen eens zelf (heb een schoonmaakster die elke weer even langskomt). 

Helaas zijn die robotstofzuigers ontzettend duur. Al helemaal als je voor die Roomba ga. Nu was er recent een aanbieding bij de Aldi over zo'n robotstofzuiger en ik dacht die ga ik gelijk halen. Natuurlijk was ik veel te laat en waren ze al uitverkocht. Dus helaas, geen robotstofzuiger voor Susan. 

Maar hoe langer ik er over na dacht, hoe meer ik het wilde. We hebben in mei toch onze vakantiegeld gehad, en gezien ik geen plannen heb om op vakantie te gaan, dacht ik laat ik toch maar eens kijken naar zo'n robotstofzuiger. 

Na een beetje onderzoek gedaan te hebben kwam ik uit op: iLife. 

Deze was 199 euro en daar baalde ik een beetje van want die van de Aldi was 'maar' 99 euro. Maar omdat ik specifiek gefiltered heb op huisdierharen (ja me mannetjes doen nog steeds niet stofzuigen) en omdat er een dweilfunctie bij zit (ook handig, lijkt mij) dacht ik, laat ik het maar doen. 

Na wat problemen tijdens, of eigenlijk na, het bestelprocess heb ik hem dus binnen gekregen. 

iLife V5s Pro Intelligente Robot Stofzuiger - 2 in 1| Dweilfunctie

Persoonlijk vind ik dat er een paar dingen zijn waar je op moet letten als je een robotstofzuiger aanschaf. Waar ik op letten was in iedergeval huisdierhaar. Ik heb nou eenmaal huisdieren (katten en konijnen) dus er ligt gewoon veel haar op de grond. Dit is dus ook een item waar ik op geselecteerd heb. Daarna ben ik naar de reviews gaan krijgen. Het merk iLife zegt mij totaal niets maar dat wil niet zeggen dat hij beter of slechter is dan iRobot of Philips die weer wat bekender zijn. bij mij dan. Reviews lezen dus. Het laatse waar ik naar kijk is de prijs. Als ik voor 5 euro meer een robotstofzuiger heb met dweilfunctie ga ik liever voor die dan een goedkopere. Na alles dus goed te hebben onderzocht kwam ik dus op de iLife V5s Pro uit.

Volgens de beschrijving duurt het ongeveer 3 uur voordat hij opgeladen is dus ik heb hem de hele nacht op laten laden en ben zelf lekker naar bed gegaan. De volgende ochtend heb ik hem aangezet, ik moest toch thuiswerken. Handig!

Hoewel de stofzuiger kriskras door je kamer gaat maakt hij de vloer goed schoon. Zelfs mijn kleed neemt hij goed mee. Het enige probleem is dat hij nog wel eens vast loopt op 1 van de krabpalen in huis. Hij kan namelijk drempels op (tot een bepaalde hoogte) en die krabpaal is dus net hoog genoeg. Hierdoor komt hij nog wel eens vast te zitten onder de verwarming. Maar dan is het even eronder vandaan halen en dan gaat hij weer lekker verder. 

Hoewel de mannetjes, vooral Tiny, niet echt bang van de stofzuiger is - hij maakt namelijk niet heel veel lawaai - vinden ze het ook niet altijd fijn dat hij aanstaat. Het is wel zo dat als de mannetjes hoog zitten ze het helemaal niet erg vinden dat, dat ding rond rijdt. Zoals ik al zei, hij maakt niet heel veel lawaai. 

Oh wat ze wel trouwens heel leuk vinden zijn de borsteltjes die eraan zitten! Tiny en Paddy hebben er al mee gespeeld. Dit is helaas iets wat niet weggewerkt kan worden maar sinds hij aan heeft gestaan zitten ze er niet meer zo aan. Waarschijnlijk bang dat hij achter ze aankomt. Ze zijn namelijk al een keer weggeduwd door de stofzuiger.

Ook het verschonen van het filterbakje is lekker makkelijk. Gewoon het bakje eruit halen, leeggooien en eventjes schoonmaken met de borstel die erbij zit. Handig!

 

De dweilfunctie is niet zo handig als je een kleed heb want hij blijft telkens naar het kleed gaan. Deze zal ik dus niet zo vaak gebruiken, helaas. 

Conclusie

Ik ben ontzettend tevreden met mijn robotstofzuiger! Mijn vloer is ontzettend schoon! Ik zet hem natuurlijk (bijna) elke dag aan terwijl ik verder in huis ga of lekker een filmpje kijk. Dusty doet zijn werk wel. 

Wel jammer dat die dweil functie niet zo fijn is. Er wordt aangeraden om te zorgen dat de robot niet tapijt komt als de dweilfunctie gebruikt wordt maar dit is helaas niet tegen te gaan, behalve om het hele kleed weg te halen en dit vind ik een beetje overbodig worden. Dus jammer. 

Laat een reactie achter