Review: SureFlap Connect

Om voor Paddy een rustpunt te creëren heb ik gekeken wat voor kattenluiken er nou zijn. Natuurlijk wist ik al dat ik er een moest nemen met een chip zodat Sherry en Tiny er beide niet in konden komen. Ik heb besloten om een Microchip Kattenluik Connect te kopen. Dit is een kattenluik op chip en een smart kattenluik. Hiermee kan ik dus ook nog eens zien hoe vaak Paddy de slaapkamer in- of uit gaat. 

Installeren

Ja, het installeren van het kattenluik doe ik zelf niet omdat ik door een hole deur moet boren en ik totaal niet zo'n ster ben daarin dus ik heb even iemand ingehuurd om het voor mij te doen. Voor zo ver ik kon zien wat het allemaal makkelijk te doen. Gat maken, luik erin en vastmaken maar. Ik heb ervoor gekozen om binnen de slaapkamer als "binnen" te kiezen en buiten de slaapkamer (dus de rest van het huis) als "buiten". Dit leek mij heel logisch, gezien hij binnen de slaapkamer zit. Maar in de praktijk had ik het beter anders kunnen doen...

Binnen of buiten

Als Paddy het luikje gebruikt krijg ik een melding op mijn telefoon of Paddy naar "binnen" is gegaan of naar "buiten". Heel handig dus voor mij want zo kon ik dus zien of Paddy er überhaupt gebruik van maakt. Een kattenluikje in de slaapkamer deur is natuurlijk niet het mooiste maar als ik hiervoor Paddy een rust plekje kan geven vind ik het niet erg.

In het begin maakte hij er totaal geen gebruik van, tot dat ik dus zijn eten in de slaapkamer ging zetten. Toen moest hij wel naar binnen. Paddy (en de andere mannetjes en onze diva) hebben natuurlijk hun eigen Surefeed voerbak dus hij kon alleen maar daar eten. Nou toen had Paddy het door hoor! Hij kan daar ongestoord op bed liggen en niemand die hem komt pesten. Want Tiny en Sherry mogen dus NIET door het luikje.

Er zit alleen 1 nadeel aan het luikje. Als Tiny of Sherry met Paddy meeschiet naar binnen dan zitten ze dus vast... Het is namelijk zo dat ik niet in kan stellen dat de katten alleen naar buiten mogen maar niet naar binnen. Dus als Sherry (weer eens) vast zit moet ik ze zelf eruit laten of haar ALTIJD toegang geven. 

Dat is dus de reden waarom het niet handig is geweest om het luikje zo te plaatsen. Ik kan natuurlijk het luikje om (laten) draaien maar dat heb ik nog niet gedaan. Het gebeurd ook niet zo vaak dat ze vast zitten en momenteel (door de Corona) ben ik nog lekker veel thuis dus kan ze zo vrij laten. Maar helaas komt het dus wel eens voor dat Sherry (of zelfs Tiny) paar uur past zit in de slaapkamer want ik heb hun geen toegang gegeven om eruit te gaan.

Het luikje

Het luikje werkt gewoon net zoals anders luikjes, alleen zit er dus een slot op. Als Sherry of Tiny erdoor heen willen dan gaat het slot er niet af maar wilt Paddy er doorheen dan gaat het slot eraf (dan hoor je het tikken) en kan Paddy het luikje open proberen te maken. Helaas moest ik het luikje best hoog plaatsen door de versiering in me deur en dat is niet zo heel fijn voor Paddy en zijn artrose maar ik ga daar in de toekomst wel wat mee doen! 

Verder vind ik de tunnel van het luikje erg groot. Hij is zo'n 10 cm lang en voor een kat met artrose is dat geen prettig gevoel om er door heen te gaan. Bij andere luikjes kan je de tunnel afzagen maar dat mag helaas bij deze niet (door de chip). Dus dat vind ik echt een nadeel. 

Sureflap Microchip Kattenluik Connect Sureflap Microchip Kattenluik Connect Sureflap Microchip Kattenluik Connect Sureflap Microchip Kattenluik Connect

Conclusie

In principe ben ik erg blij met het luikje. Ik had wel graag de grote variant gewild maar die hebben (hadden?) ze niet in de connect versie. Dus dat vond ik wel jammer. Verder is het ontzettend leuk om te zien hoe vaak Paddy nou gebruik maakt van de slaapkamer om zijn rust te vinden. Dit vind ik een fijn gevoel! Vooral als ik niet thuis ben. Ik kan dan zien dat Paddy uren in de slaapkamer heeft gelegen, zonder Sherry en zeker zonder Tiny en dat hij dan toch lekker rust heeft. 

 

Laat een reactie achter