Mijn visionboard 2020

Begin 2020 had ik verwachtingen gemaakt die ik hoopte te bereiken het komende jaar. Weet je het nog? Nee? Nou, ik dus ook niet meer en dat is heel jammer. Maar helaas, door de Corona crisis loopt alles een beetje in de soep en heb ik het een beetje laten verwateren. Het is ondertussen september en heb ik aan mijn doelen gewerkt? Nee, totaal niet! Maar hoe komt dat nou precies?

Ik heb online dus een blogpost gemaakt met mijn 4 belangrijkste verwachtingen/doelen van 2020 en in mijn planner heb ik nog een hele lijst staan waar ik dan aan kan werken als ik 1 van de doelen behaald heb of als ik tijd had voor wat anders. Helaas was ik vergeten dat ik die in mijn planner had staan dus ben ik opzoek gegaan naar een manier wat mij wel kan helpen. 

Zo kwam ik op het idee om een visionboard te gebruiken. Maar wat is een visionboard nou eigenlijk? Een visionboard is gewoon een visuele representatie van jouw wensen en dromen voor je leven. Alles wat je wilt bereiken zet je erin. Elke keer als je je doelen ziet houdt je dat gefocust en weet je waar je voor werkt (of naar toe wilt werken). 

Zo heb ik mijn 4 verwachtingen erin gezet: ondernemen, gezonder, meer schrijven en minimaliseren. Deze 4 verwachtingen vind ik het belangrijkst. Daarnaast heb ik er nog bij gezet waarom ik dit wilt doen. En (zoals bijna alles in mijn leven) doe ik het voor mijn mannetjes en onze diva. (Ik heb er speciaal voor gekozen om Jamie er niet bij te zetten maar de konijnen omdat ik voor hun ook een leuk plekje wil maken en voor Jamie kan ik helaas niets meer doen...)

Omdat we al in september zitten heb ik er geen geld voor willen uitgeven dus ik ben in huis gaan kijken wat ik kon gebruiken. Dingen hoeven niet duur te zijn! Je kan vaak gewoon gebruiken wat je in huis hebt. Ik had nog een schilderij over met de tekst "Make today absolutely amazing". Deze had ik in mijn slaapkamer hangen zodat ik elke dag met een goed gevoel kon beginnen tot een psycholoog er wat negatiefs over zij en toen zag ik ook alleen nog maar het negatieve van die zin. Het schilderij werd dus niet meer gebruikt en dat leek mij dus een goed plek om mijn visionboard op te maken. 

In eerste instantie wilde ik de foto's over de woorden plakken maar achteraf toch niet gedaan. Nu hoop ik dus dat de woorden weer positief worden. Verder heb ik gekozen om foto's te gebruiken zodat het nog meer visueel wordt. Ik heb een polaroid zink printer dus heb gekozen om mijn foto's hiermee uit te printen. Bij mijn vier doelen heb ik met mijn label writer nog even opgeschreven wat het precies inhoudt (sommige foto;s zijn niet helemaal duidelijk) en mijn tape op de schilderij geplakt. Ik heb mijn 4 verwachtingen in de hoeken geplakt en de 4 reden waarom ik het doe langs de tekst. 

Ik kijk nu naar mijn visionboard en weet weer waar ik aan wil werken. Ik wil gezonder worden, ik wil meer schrijven, ik wil minimaliseren en ik wil (beter) ondernemen! Alle vier de doelen zijn doelen die ik wil doen dus waarom zou ik er niet aan werken? 

Heb jij een visionboard of een andere manier van werken om je doelen te behalen? Laat het weten in de reacties hieronder.

Laat een reactie achter