Mag een kat in bed slapen?

Het wordt weer wat kouder, dat houdt in dat het in huis ook kouder wordt. De verwarming gaat weer aan en de ramen gaan weer dicht. ’s Avonds kruipen we lekker diep onder de dekens om een beetje warm te worden en met een beetje geluk hebben we iemand naast ons liggen om ons warm te houden.

Lekker met me mannetjes in bed

Als alleenstaande heb ik alleen maar mijn katten om me warm te houden en gelukkig zijn er twee mannetjes die vaak bij mij komen liggen. Nu vind ik het helemaal niet erg als ze bij mij in bed komen liggen en kan daar heerlijk van genieten. Ja, als ze met zijn tweeën bij mij in bed liggen dan lig ik op het randje terwijl zij lekker uitgestrekt liggen. En, ja, ze liggen altijd tussen mijn benen dus ik wordt ook vaker wakker per nacht en soms willen ze nog wel eens boven op me liggen dat ik niet goed kan ademen.

En een beest in bed is toch smerig?

Ja, dat klopt. Als je er over na gaat denken is het eigenlijk helemaal niet zo hygiënisch een kat in bed. Je bed ligt vol met haren en ik heb ook veel grint in bed. Vaak moet ik ook nog wel eens muisjes uit bed halen omdat ze dan weer hebben liggen spelen in bed. En toch, ik vind het helemaal niet erg als ze in m'n bed liggen.

Waarom vind je het niet erg?

Wat is er nou lekkerder dan als je het koud heb tegen een heerlijk warm lichaam liggen? Al is het maar klein je wordt er toch door verwarmd. Ook is het zo dat als katten naast je liggen ze je lief vinden. dat geeft mij weer een speciaal gevoel. De mannetjes (met uitzondering van Tiny) waren nooit echt sociaal toe naar andere maar wel naar mij. Daardoor voel ik mij heel speciaal. Het is net alsof ze mij uitgekozen hebben. Dat ze alleen bij mij zo lekker tegen me aan liggen. Dus, nee ik vind het helemaal niet erg als mijn kat bij mij in bed ligt. Laten jullie je katten bij je slapen? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?

Laat een reactie achter