DIY 01: Een mooie kattenbak

Wij als katteneigenaren kennen ze allemaal wel; de kattenbak. Je krijgt ze in allerlei vormen en maten maar toch zien ze er allemaal niet zo mooi uit. We hebben de Curver bak die een mooi design heeft maar willen we zo'n bak nou echt in de woonkamer zetten? Ik niet in ieder geval. Maar helaas gaat het niet om wat ik wil maar om wat de kat wil.

Verschillende bakken

Als we in de dierenwinkel gaan kijken naar een bak dan hebben we verschillende soort: open bakken, dichte bakken, ronde bakken, vierkante bakken, bakken met een pimpelpaars randje...okay misschien die nog net niet maar die komt vast wel. Als we er over nadenken dan willen we liever niet zo'n open bak want dan zien we de plas en poep van de katten dagelijks liggen, en laten we eerlijk zijn, wie wilt dat nou zien?

Welke bak kies ik nou?

Een kat zit liever niet opgesloten in een bak, heb ik me pas laten vertellen. Nu vind ik het niet erg om op sommige plekken een open bak te zetten, vooral omdat ik er twee heb met blaasgruis. Maar in de woonkamer, bijvoorbeeld, wil ik liever niet een open bak hebben staan. En eerlijk gezegd ook niet een dichte bak. Gelukkig zag ik een paar maanden geleden op internet een artikel over een DIY (do it yourself - doe het zelf) bak. Hierin stond dat deze mensen een kinderbureau en lade hebben gebruikt als kattenbak en dat vond ik zelf een heel goed idee! Dit is iets wat ik wel in de woonkamer wil zetten!

Do it yourself bak:

Toen ik op zoek ging naar die "kinderbureau en lade" kwam ik er achter dat deze best duur is. Mijn mannetjes zijn best kieskeurig over hun bakken dus ik wilde niet gelijk de hoofdprijs betalen voor een probeersel. Dus op internet gezocht naar een tweedehandse en, jah hoor!, ik heb er een gevonden. Een kennis van ons heeft er een hele mooie gat in geboord en onderstaand is uiteindelijk het resultaat. Een hele mooie kattenbak die, als ik er plek voor heb want de kinderbureau en lade is best groot, mooi in de woonkamer kan staan. 
Eventueel een slaapplekje maken voor de mannen en dame. En zoals op de foto al te zien is wordt hij ook al gebruikt! Echt een leuk idee!  

    

Update 04-08-2022: Hoewel ik dit nog steeds een super leuk idee vind zal ik er nu toch wel wat meer gaten in (laten) boren. Zodat de kat niet opgesloten zit als er een andere kat voor staat. Ondertussen maak ik er zelf geen gebruik meer van omdat ik het niet (meer) zo erg vind om een open bak in de woonkamer te hebben.

Laat een reactie achter