Jamie is weer thuis

Normaal gesproken doe ik alleen op dinsdag bloggen maar gezien alle berichten op facebook dacht ik laat ik er maar even een berichtje over schrijven. Gisteren gaf ik al aan dat Jamie is overleden.

Omdat het zo onverwachts was weet ik niet wat ik met z'n as wil doen. Het enige wat ik wel wist was dat hij alleen gecremeerd werd want ik ga hem niet bij vreemde katten in de oven gooien. Voordat hij werd opgehaald door de dierenambulance hebben we hem in een deken gewikkeld zodat hij de geuren van thuis meenam. Ook heb ik een speeltje meegegeven. Beiden zouden met hem gecremeerd worden. Dit was het enige wat ik wist. En toen? Wat gebeurd er met zijn as?

Toevallig zit ik al een paar dagen een serie te kijken 'Grey's Anatomy' en daarin gaat de moeder van de hoofdpersonage dood en wordt haar as in een plastic zakje gestopt. Ik had al een visie dat Jamie's as daarin zat. Ja, dat gaat hem dus echt NIET worden. Op dat moment besloot ik dus ook dat hij gewoon in een urn komt. Nu weet ik natuurlijk dat de as niet in een plastic zakje gaat maar gewoon in een blik maar dit wilde ik ook niet voor hem. Hij verdiende een mooie plek. 

Tja, en dan? Urnen uitzoeken. Natuurlijk had ik al een beetje op internet gekeken en kwam een mooie antraciete urn tegen. Dat was hem. Maar ik ga het niet via internet kopen. Ik wilde hem eerst zien. Ik was verder niets van plan. Geen beeldje, geen assierraad, helemaal niets. Ik was nu dus een beetje op de hoogte wat de mogelijkheden zijn (gezien Louterbloemen dat nog geen eens kon aangeven) en later kan ik wel weer over denken wat er dan met z'n as gaat gebeuren. Misschien als 1 van de andere mannetjes komt te overlijden (wat natuurlijk niet gaat gebeuren!) kan ik beslissen om ze samen uit te strooien of iets anders. Ik weet het gewoon nog niet. Het enige waar ik 100% zeker van ben is dat Jamie niet alleen mag blijven.

Vandaag mocht ik Jamie dus ophalen en gelijk een urn uitzoeken. Ik had die antraciete urn al op internet gezien dus daar viel eigenlijk mijn blik gelijk op maar wilde dit niet als enige keuze houden. Dus ben, samen met mijn tante, rustig verder gaan kijken. En jemig wat een mogelijkheden zijn er toch! Ik heb naar alle urnen gekeken en naar alle beelden. Zelfs naar het sierraad terwijl ik er overtuigd van was dat ik dit niet wilde. En toch viel mijn blik op 1 ketting. Dat was hem! Die moest ik nemen. Uiteindelijk dus toch een assieraad gekocht en een urn. 

Bij het thuiskomen zei ik tegen de mannetjes: "Jamie is weer thuis". Ik heb hem op een plek gezet waar ik hem niet zie maar toch weet dat hij er is. De mannetjes kunnen hem niet omgooien en Jamie is NIET meer alleen. Hier staat hij en kijk eens wat een mooie urn en assieraad:

  

Sherry was trouwens gelijk komen kijken. Alsof ze wist dat Jamie daar in zat... 

Laat een reactie achter