Resultaten van Paddy's echo

Sinds het overlijden van Jamie heb ik Paddy ook laten onderzoeken omdat hij het nestbroertje is. Gezien het overlijden van Jamie zo onverwachts is ben ik erg voorzichtig met de andere mannen. Dus die maandag nadat Jamie is overleden heb ik gelijk een afspraak gemaakt bij de dierenarts.

Paddy deed al een paar dagen piepen terwijl hij sliep. Normaal zou ik dit niet zo erg vinden en pas bij z'n vacinaties even laten controleren of als het erger zou worden. Dus maandag naar de dierenarts. 

De dierenarts heeft Paddy goed onderzocht. Ook is er een foto gemaakt en voor de zekerheid laat ik ook een echo maken. Op de foto was te zien dat z'n hart te veel gekanteld was. De dierenarts dacht dat hij al 10 was maar dat is hij nog niet. Hij is pas 7, volgende maand 8. Maar ze wilde daar verder niets over zeggen, gezien ik een echo ging laten maken. 

Ook was te zien dat Paddy beginnende artrose heeft maar eerlijk gezegd vond ik dit niet zo verrassend. Gezien hij af en toe problemen heeft om door het luikje te gaan maar gelukkig is dit nog niet zo heel erg. Ook zag de dierenarts dat hij brochitis heeft. Dit is dus de redenen waarom Paddy piept als hij slaapt. Hij heeft prednison gekregen en sindsdien heb ik hem niet meer horen piepen. Dus als dit hem helpt gewoon prednison geven.

Nou afgelopen vrijdag heeft Paddy een echo gedaan. Dit heeft hij harstikke goed gedaan. Af en toe wilde hij weg springen maar gelukkig is dat niet gebeurd. Blijkbaar is 1 van zijn spierwanden te dik. Dit lijdt meestal tot HCM. Ook is zijn linkerboesom te groot. Hier voor kan hij wel medicijnen krijgen maar lost het probleem niet op dus heb aangegeven dit niet te willen. Dit geeft Paddy alleen te veel stress.

Nou, blijkt dus dat Paddy ook HCM heeft (net als Jamie waarschijnlijk). Dit houdt in dat hij elk minuut dood kan neervallen maar ook nog 10+ jaar kan leven. Zoals mijn dierenarts al zei gewoon genieten van de tijd die je nog met hem heb en niet doen of hij zieker is dan vorige week.

Laat een reactie achter