Hoe kan dit gebeuren

Normaal gesproken zou ik vandaag iets melden over het Animal Event waar ik afgelopen vrijdag naar toe ben gegaan maar ik vond dit berichtje iets belangrijker. Ik kan het nu nog steeds niet geloven. 

Paar jaar geleden werd er bij Paddy hartruis ontdekt en mij geadviseerd om op te letten op zijn ademhaling. Nu doet hij de afgelopen dagen piepen als hij diep aan het slapen is. Gezien ik zo iets had van hij is alleen maar aan het dromen vind ik het nog niet erg genoeg om de dierenarts te bellen. 

Wat ik wel zag was dat Jamie wat harder aan het ademen was maar hij was ook door Tiny opgejaagd dus ik had niet zo iets van dat het een probleem is. Zondag was hij wat harder aan het ademen als ervoor dus ik dacht laat ik maandag maar de dierenarts bellen. Als hij zaterdag ook al zo aan het ademen was vond ik het belangrijk dat er even naar gekeken werd.

Die avond, toen ik wilde gaan douche, lag Jamie doodstil in de gang op de eerste verdieping. Eigenlijk wist ik het al maar ben snel naar beneden gerend heb mijn tante en mijn moeder gebeld en ondertussen zat ik weer naast mijn mannetje die nog steeds niet bewoog. Zijn bekje was open, ogen waren open maar er zat geen beweging in zijn lijfje. Mijn mannetje is er niet meer. Ondertussen waren mijn moeder en tante ook aangekomen en hebben het bevestigd. Jamie is helaas overleden.

De rest van de avond is een beetje een blur maar de dierenambulance heeft Jamie opgehaald en naar Louterbloemen gebracht. Dit is ook de laatste keer dat ik 1 van mijn dieren bij hun breng. Wat onprofessionele eikels zijn het toch. Ik moest de volgende dag bij hun een formulier invullen voor wat ik met Jamie wilde doen. Als eerste moesten we zo'n 5 minuten wachten voordat iemand ons te woord sprak. Daarna aan de drukke balie moest ik al mijn gegevens doorgeven terwijl ze die al lang hadden (van de vorige avond). Er werd door parkieten gegild, ik kon die medewerker haast niet verstaan. Ze kon me nog geen eens helpen met welke opties er allemaal zijn terwijl het wel aangegeven was dat we hun moesten bellen (en uiteindelijk langskomen) om te kijken wat onze opties waren. Uiteindelijk kon er nog geen eens een gecondoleerd af. En dat vond ik het ergst. Ik stond daar met al mijn verdriet en er kon gewoon geen vriendelijk woord van af. Maar goed, dat is gelukkig achter mij. Het enige wat ik wist was dat ik Jamie niet bij vreemde katten wilde zetten. Morgen mag ik hem ophalen om weer naar huis te nemen zodat hij toch nog een beetje bij ons is. Ik doe dit omdat ik niet weet wat ik moet doen met hem. Ik wil hem niet alleen laten omdat hij alleen gestorven is en zo blijt hij toch nog een beetje bij ons. 

Overigens ben ik gisteren met Paddy naar de dierenarts geweest en bljkt dat hij brochitis (en artrose) heb. Tja, want hij heeft altijd wel wat dus dit kan er ook nog wel bij. De dierenarts zei ook nog dat Jamie waarschijnlijk hartfalen heeft gehad. Vandaar dat er voor Paddy nog een echo ingepland staat.

Hoe ik verder moet zonder mijn mannetje weet ik nog niet. Het enige wat ik weet is dat mijn mannetjes en onze diva mij er door heen halen. Jamie ik mis je heel erg maar hoop dat je een plekje heb gevonden. 

Laat een reactie achter