Het is weer zo ver!

Vorig weekend begon het weer. Jamie begon in mijn bed te plassen en op mijn handdoeken. Even later een plasje op mijn laminaat waar duidelijk bloed in zat. Het begon al weer te dalen bij mij dat hij misschien weer last zou hebben van blaasgruis... Nu weet ik dat de dierenarts zou adviseren dat hij op een andere dieet moet. 

Jamie zit al op een Urinary dieet maar Paddy heeft Royal Canin Urinary High Dulition. Dus ik heb hem wat van die brokken gegeven en maandagochtend z'n urine opgevangen. Ik weet namelijk dat de dierenarts het eerst moet controleren en als ik met Jamie naar de dierenarts gaat kan het zijn dat z'n blaas leeg is dus kunnen ze het ook niet afnemen. 

Maar goed. Ik heb maandag gelijk een afspraak gemaakt bij de dierenarts. Jamie lekker meegenomen. Daar aangekomen ging de dierenarts eerst z'n urine checken. Het goede nieuws, er zaten geen kristallen in de urine. Het slechte nieuws (nou jah, slecht): hij krijgt pijnstillers. 

Ik moet toegeven dat ik wel blij ben met de pijnstillers want dan heeft hij geen pijn meer maar het is geen pretje om het te geven. Gelukkig is het een spuitje dus Jamie even in de handdoek wikkelen en dan in z'n bek spuiten. 

Ik vind het echt raar dat Jamie weer bloed in z'n urine had, hij zit op een Urinary dieet en dan nog heeft hij bloed. Dit kan natuurlijk ook door stress komen maar toch... Waarom heeft hij bloed? Helaas kon de dierenarts dat niet vertellen dus ik hoop dat hij er erg snel van af is. Bloed in urine is niet goed!

Laat een reactie achter