Spelen met Paddy

Op advies van een gedragsadviseur heb ik besloten om dagelijks te gaan spelen met mijn mannetjes. Nu is het de bedoeling om te spelen met Paddy, volgens mijn gedragsadviseur heeft hij dit nodig, maar ik vind het dan zielig voor de overige drie. Als advies werd gegeven dat Paddy routine gaat krijgen met het spelen omdat routine nou eenmaal zorgt voor een gevoel van veiligheid. Om te zorgen dat wij dit met z'n alle voor elkaar gaan krijgen dacht ik dat het leuk was om onze ervaringen te documenteren. Hopelijk heeft iemand anders hier ook wat aan.

Hoe pak ik het op?

Het advies was om Paddy routine te geven. Bij mij is het routine dat als ik thuis kom, ik de mannetjes (en dame) eten geef. Dit weten ze onder tussen dus zodra ik binnen komt ga Tiny al mauwen (want dan krijgt hij brokjes). Nu moet ik dus zorgen dat er een nieuwe routine (bij) komt. Maar wanneer ga ik dat doen? Dit ga ik dus de komende dagen even uitzoeken.

Hoe ga ik dit doen?

Wat is voor mij de beste tijd om met Paddy te spelen? Ik moet meer met Paddy spelen maar als ik met hem alleen een kamer in ga dan wilt hij alleen maar uit die kamer. Ook vind ik als ik met de ene speel moet ik ook met de andere spelen. Dat houdt dus in dat ik tijd vrij moet maken om met 4 katten te spelen.

Dag 01.

Gisteren (07-11-2016) was de eerste dag dat ik echt tijd heb gemaakt om met de mannetjes en dame te spelen. Ik heb 2 hengels gepakt, eentje die ik weet waar ze veel mee spelen en 1 waar Tiny veel mee speelt. Tiny is heel dominant met het spelen en springt over op in. Vandaar de twee hengels zodat ik Tiny kan afleiden en dan met de andere hengel kan focussen op de andere kat. Ik heb gemerkt dat Tiny en Sherry erg aanwezig zijn. Paddy en Jamie moet ik er echt bij betrekken zodat ze ook mee spelen. Ik heb ook een automatische laser lampje, die heb ik ook aangezet tijdens ons spel zodat Paddy ook daar mee kan spelen (hij vind dat erg leuk). Jamie en Paddy vonden de figuur of muis aan de hengels niet zo heel leuk dus ik heb een andere hengel gepakt. Eentje met draadjes en die vond Paddy helemaal geweldig. Ik kreeg hem mee om te spelen en heb lekker aan aantal minuten met me mannetjes gespeeld. Ook Jamie kreeg ik wat meer in beweging met deze hengel. Gelukkig anders speelde ik alleen maar met Tiny en Sherry. Hoewel dat natuurlijk ook erg leuk is, is het voor Paddy geadviseerd (en Jamie mag ook wat meer beweging gaan krijgen...).

Conclusie

Persoonlijk vond ik het spelen een heel groot succes. Ik moest even zoeken naar welke hengel Paddy het leukst vond omdat hij niet zo'n speler is (normaal) en dus even wat extra aandacht nodig had om hem er bij te betrekken. Na het spelen hebben ze allemaal lekker een snoepje gekregen en gingen we nog even kroelen. De komende dagen gaan we meer proberen te spelen en zo hoop ik het op te bouwen.

Laat een reactie achter