Geef thuiswerken structuur

Momenteel werken we al een heel jaar thuis. Hoewel ik voor de “Corona tijd” al meer thuis werkte moest ik ook even wennen. Je bent namelijk de hele dag thuis en komt (haast) niet buiten. Ik merkte dat ik de standaard structuur miste die je meekrijgt als je naar je werk ga. Je had moment dat je wist wat je moest doen. Zo heb je om 12:30 pauze en ging je lekker lunchen even geen computer. Ook de terugreis naar huis was even een ‘pauze’ momentje. 

Toen ik volledig thuis ging werken had ik die standaard pauzetijden niet. Zodra ik klaar was met mijn ochtendritueel ging ik al beginnen met werk en meestal ging ik in me pauze gewoon door. Sommige dagen deed ik wel eventjes koken maar ik nam tussendoor niet de tijd voor mezelf die ik nodig had. En dat is juist zo slecht. 

Zelfs met thuiswerken moet je een standaard structuur hebben. Dit is heel belangrijk, ook voor je mentale gezondheid. Dus hoe zit nu mijn werkdag eruit?

Mijn werkdag begint meestal al om 6:00 uur...waarom? Omdat ik om 5 uur al wakker ben en om 5:20 ben ik aangekleed en heb ik mijn mannetjes en konijnen eten gegeven. Ik kan dan mijn ontbijt maken en ben dan rond 5:50 al helemaal klaar om te beginnen. Ik kan dan nog een paar uur wachten tot ik om 7:30 ga beginnen (zoals ik normaal deed toen ik naar kantoor ging) maar ik kan ook eerder beginnen zodat ik eerder klaar ben. 

Ik heb dus gekozen om om 6:00 uur te beginnen met werk. Ik werk dan zo’n 4-4,5 uur voordat ik pauze neem. Dit is dus rond 10:00-10:30  uur. Ik zeg rond dit tijdstip omdat ik vaak nog eventjes iets af wil maken. Ik neem dan lekker een half uurtje pauze en om 11:00 uur ben ik weer aan het werk. Er zijn dagen dat ik het niet red om om 11:00 uur weer te beginnen, dan begin ik gewoon iets later en werk wat langer door - dat is niet erg. 

Dan werk ik weer zo’n 4 uur en de meeste dagen ben ik dus al om 14:30 uur klaar met werk. Ik neem dan een uur pauze en ga daarna lekker een uurtje buiten lopen. 

Dit is iets wat ik (bijna) elke dag doet om toch even bij te trekken. Lekker eventjes de werkdag van me af laten glijden en dan kan ik om 17:00 uur weer gewoon met het eten beginnen. Zo is mijn avond toch nog hetzelfde als de keren ervoor. Heerlijk.

Helaas voor japatish heb ik nog steeds geen oppas dus die hoef ik momenteel in te plannen maar dat kan in de toekomst weer.

Laat een reactie achter