Weer naar de dierenarts

Twee weken geleden was het weer zo ver! Ik moest met Paddy naar de dierenarts. Helaas is Paddy zo’n kat die elk jaar wel meer dan 3 keer bij de dierenarts zit (en dat is inclusief zijn vaccinaties) omdat hij weer eens 'wat' heb.

Zo viel hij vrijdagochtend van de trap af. Gelukkig niet vanaf boven maar de vierde of vijfde trede maar toch. Omdat hij gelijk door naar beneden rende had ik zo iets van ‘ik kijk het wel aan’. Had hem wel een halve dosering pijnstillers gegeven (die ik nog op voorraad had) omdat hij natuurlijk wel pijn had. Dit zag ik aan z’n loopje en omdat z’n staart helemaal naar beneden zat.

Die ochtend ging ik op stap met mijn moeder, zus en nichtje dus ik dacht wacht even tot ik terug ben om te kijken of ik de dierenarts moet bellen. Toen ik eenmaal thuis kwam zag hij er wat beter uit. Hij liep nog wel krampachtig maar z’n staart stond weer gewoon omhoog. 

Toch nog even een halfuurtje aangekeken maar toen ging ik merken dat hij een paar stappen zetten en weer ging zitten. Daarna ging hij aan zijn been likken. ‘Dit is niet goed’, dacht ik en toch voor de zekerheid de dierenarts gebeld. Ook omdat we natuurlijk voor het weekend zitten en ik niet een heel weekend wilde wachten om dan maandag pas weer naar de dierenarts te gaan. 

Eenmaal bij de dierenarts heb ik mijn bevindingen verteld en is Paddy even heel goed nagekeken. We merkte dat hij pijn had aan z’n rechter heup. Z’n linker heup viel wel mee maar z’n rechter heup kroop hij helemaal voor weg. Zo zat hij op een gegeven moment helemaal in me nek (heb er nu nog wondjes van) maar dit was ook toen de dierenarts zijn nagels aan het knippen was. Eigenlijk laat ik dit nooit doen maar omdat ik hem de laatste paar dagen hoor lopen had ik zo iets van laat ik ze gelijk laten knippen. 

Ook heb ik gelijk zijn tandsteen na laten kijken, gezien ze toch in z’n bek aan het kijken was en dit was gelukkig goed! 

Paddy mocht gelijk weer mee naar huis maar moest wel van het weekend pijnstillers nemen. Hoewel het me weer een volledig consult heeft gekost ben ik wel blij dat ik gegaan ben. Ik weet nu zeker dat Paddy pijn heeft en dat ik even op met letten of het beter gaat.

Laat een reactie achter