Waarom ik geen Wordpress gebruikt

Wordpress is misschien wel de meest bekendste systeem die door bloggers gebruikt wordt. Wordpress is een gratis opensource systeem die iedereen kan downloaden. Installeren gaat heel simpel met een paar klikken en binnen 5 minuten heb je al een website. 

Via een site zoals bijvoorbeeld themeforest kan je een heel mooi thema uitzoeken en die installeren. Dit kost meestal wel een paar tientjes maar is natuurlijk een stuk goedkoper als een professionele website dus dat hebben de meeste blogger er wel voor over. De basis van Wordpress is in principe simpel genoeg dat de meeste personen die wel begrijpen. 

Maar ja, dan komen de instellingen van de thema's. Waarvoor je bij de ene site bij instelling moet zitten moet je bij de onderen bij de thema opties zitten. Dit maakt het allemaal een beetje frusterend. Want geen ene site is hetzelfde in de achterkant. Ja, natuurlijk de basis is er wel maar waar staan bepaalde opties? Die mag je dan zoeken. Ook vind ik de code heel erg rommelig en wordt er ontzettend veel 'troep' mee geïnstalleerd. 

Wordpress is namelijk niet alleen meer een blogging systeem maar een volledig CMS en dat houdt in dat je dingen installeer die je toch niet gebruikt waardoor de website trager wordt en onduidelijker. 

Het enige waar ik erg positief over bent over Wordpress is de YOAST plugin maar dit vind ik niet genoeg reden om Wordpress te gebruiken. Ik heb daarom besloten om dit systeem niet te gebruiken. 

Laat een reactie achter