Vervolg dierenarts maanden

Zoals in een eerder post al vermeld was ben ik de laatste drie maanden druk bezig met mijn mannetjes. Het goede nieuws is dat Sherry weer beter is (even afkloppen). Het slechte nieuws is dat Paddy en Tiny nog steeds niet (helemaal) beter zijn. 

De laatste update was van 11-11-2020. De dag erna heeft Paddy weer overgegeven en daarna weer een paar dagen lang... Het spugen gaat dus nog niet goed maar we moeten nog een weekje of twee wachten voordat we met Paddy verder konden. 

Tiny zit ondertussen wat meer te eten van het Renal dieet maar veel is het niet. Ik heb een week gewacht en toch eet hij niet genoeg dus ik heb op 20-11-2020 toch maar de dierenarts gebeld. We moesten weer langskomen en dan zouden we kijken wat we verder gingen doen. Helaas was hij toch weer afgevallen en nu weegt ie 4,07 kilo. Hij is niet veel afgevallen maar toch was ik er niet blij mee. Verder reageerde hij best heftig toen er op zijn linker kies gedrukt werd. De dierenarts gaf aan dat hij waarschijnlijk niet eet omdat hij veel pijn heeft eraan en dat het gebit schoongemaakt moet worden. Dus die hebben we gelijk ingepland. Tiny kreeg ook weer medicijnen mee. 

Op 25-11-2020 moest ik rond 12:00 uur Tiny brengen zodat z'n tanden schoon gemaakt konden worden en waarschijnlijk getrokken en om 18:00 uur mocht ik hem weer ophalen. Gezien ik er toch was mocht Paddy gelijk mee. Dus Paddy werd helemaal onderzocht weer (om te kijken of hij eventueel een bepaalde therapie kon doen die voor z'n HCM niet goed is) en is er bloed afgenomen. 

Nou terug naar Tiny. Hij had geen pijn van z'n tanden dus ze hoefde niet getrokken te worden. Ze waren wel iets gevoelig waar hij op kon reageren. Wait, what? Geen pijn? Maar jullie gaven aan dat hij wel pijn had en daarom niet eet. Als hij geen pijn heeft waarom eet hij dan niet?

Bij mijn dierenarts werken verschillende dierenartsen en je hebt dus niet altijd dezelfde. De dierenarts die de tanden schoon heeft gemaakt is dus niet degene die mijn consulten heeft gedaan. Maar hij vond het ook niet nodig om de tanden te laten doen. Dus hij ging even uitzoeken waarom dit gezegd werd en zou mij de dag erna terugbellen. Gezien ik de volgende dag toch terug gebeld zou worden was dit geen probleem. Terwijl hij daar nog is wordt er nog even bloed afgenomen zodat ze eventueel nog een onderzoek konden doen. 

Dus op 26-11-2020 werd ik terug gebeld door mijn (goede) dierenarts. De waarden van de nieren van Tiny waren iets verlaagd en een andere was iets verhoogd (ik weet helaas niet meer welke waarden dit waren). Hierdoor kan hij misselijk worden maar waarom hij niet eet kon de dierenarts geen antwoord op geven. Het enige wat ik kon doen is naar een internist te gaan maar die zegt waarschijnlijk hetzelfde of een echo laten maken om te kijken naar een "lyfoom?" maar dan moet hij ook voelen dat de nieren vergroot zijn en dat was dus niet zo. 

Ik moest het maar even laten bezinken en over een week of drie even contact opnemen om te kijken wat ik wilde doen. Fijn... nog geen 15 minuten later werd ik weer teruggebeld door de dierenarts. Hij gaf aan dat hij denkt aan "hongerstaking". Dat blijkt een vorm van "anorexia" te zijn. Uhm...Tiny? Met anorexia? Okay. Raar maar kan. Op dit moment wil ik alles uitproberen dus ik dezelfde dag nog medicijnen halen zodat Tiny honger gaat krijgen en moet ik dus weer 10 dagen aankijken of hij meer gaat eten. Nou is goed gaan we doen.

De uitslag van Paddy was ook binnen en die was redelijk ok maar hij lijkt een chronische ontsteking te hebben. Paddy lijkt deze ontsteking zelf aan te maken. Normaal gesproken zou je lichaam je herstellen maar in zijn geval maakt zijn lichaam hem ziek... Maar verder was hij goed, zijn hart klonk ook goed, dat is fijn gezien hij HCM heeft en de dierenarts wilde wel de therapie proberen. Dus Paddy krijgt nu elke drie dagen een half tabletje en over een maand (eind december) moeten we even kijken of we verder blijven gaan met de tabletten. 

Ondertussen heeft Tiny ook tabletten gekregen en zit hij vanaf 03-12-2020 veel meer te eten dan hiervoor. En dan bedoel ik dat hij aan 1,5-2 zakjes per dag zit. Gezien hij hiervoor een half zakje zachtvoer per dag at is dit veel meer. Hij is er nog niet maar hopelijk komt hij er wel. Na dat de 10 dagen voorbij waren heb ik dus weer even contact genomen met de dierenarts op 08-12-2020. We moeten nu een maand lang aankijken met zijn huidige medicijnen en dan kijken we weer verder. 

Helaas is hij na die dag weer minder gaan eten dus heeft hij op 09-12-2020 kitten voer gekregen zodat hij toch wat meer eet maar dit is niet iets wat ik elke dag wil geven (behalve als hij te veel afvalt). We zitten elke dag te zoeken wat hij wilt eten. Als hij naast me komt zitten en om eten zit te vragen krijgt hij dit nu ook. Ik hoop dat het binnenkort echt een stuk beter gaat met ze.

Als het goed is heb ik eind december nog contact met de dierenarts over Paddy dan hoor ik hoe ik verder moet met hem en begin januari over Tiny. Hopelijk kan ik dan zeggen dat Tiny meer eet anders moeten we misschien toch maar de echo laten doen om te kijken hoe het van binnen eruit ziet... maar voor nu hopen we dat het met de tabletten kan. Het is weer even afwachten. 

Laat een reactie achter