Tip: Schoonmaken uitloopmat

Ongeveer 2 weken geleden is (eindelijk) het laminaat van mijn woonkamer gelegd. Het laminaat in de woonkamer loopt door mijn gang in. Helaas heb ik in mijn gang een luik zitten die ik vrij moet houden want anders kan ik de waterstanden niet meer opnemen. Op dit luik kunnen we natuurlijk geen laminaat plaatsen. Als het luik een keer open moet moet ik al die planken er 1 voor 1 uithalen. 

Nu was mijn oom zo aardig om een hele mooie uitloopmat te kopen voor me. Ik moet eerlijk zijn, het ziet er best netjes uit zo. Ja, we moeten nog een stripje plaatsen tussen het laminaat en de mat maar het is niet verkeerd. Zoals op de foto te zien is, is hij al ingewijden door de mannen en onze diva. Helaas weet ik niet wie het was maar ja, hopelijk stoppen ze ermee. 

Helaas denken de mannen nu dat de uitloopmat een extra kattenbak is, dus plassen ze er op. Om de mat weg te halen vind ik zonde, gezien ik hem gekregen heb en net nieuw is. Gelukkig kon ik mijn vraag kwijt aan een gedragsadviseur en zij heeft mij geadviseerd om de mat in te spuiten met Ecodor en daarna met Feliway. Dit heb ik natuurlijk uitgeprobeerd!

Op moment van schrijven ben ik al een week bezig en merk dat het plassen een stuk minder is. Zo had ik elke dag wel een (kleine) plas liggen op de mat en tot nu toe nog geen nieuwe plas erbij gekomen. Ik ga er niet van uit dat het probleem volledig opgelost is maar vermoed wel dat het een stuk minder is nu. Ook heb ik een kattenbak in de gang gezet, dit hadden ze altijd al gehad en moest ik nog plaatsen maar was ik vergeten. 

Ik zie dat de mannen gewoon op de bak gaan en hopelijk de mat blijven vermijden.

 

Laat een reactie achter