Review: Dumbo

Disney films blijven leuk en als ze dan een remake maken wil ik er wel naar toe. Gewoon kijken hoe ze zijn. In de meeste gevallen vind ik de remake niet leuker dan de originele tekenfilm want, kom op, die tekenfilm heeft emotionele kinderwaarde. Dus toen Dumbo in de bioscoop kwam (en Colin Farrell erin speelt) had ik zo iets van die wil ik zien!

Review: Dumbo

Dumbo gaat over een baby olifant die met hele grote oren geboren is hierdoor wordt hij door de mensen als een 'feak' gezien en wordt hij gepest tijdens zijn eerste optreden. Zijn moeder vind dit niets en probeert alles om hem te beschermen hierdoor wordt zij als een 'gemeen' beest gezien en wordt ze verkocht. Dumbo wordt alleen gelaten. De kinderen van Holt Farrier, die ooit een groot circusartiest was maar door de oorlog zijn arm is verloren, komen erachter dat Dumbo kan vliegen met zijn grote oren. Wanneer dit door het grote publiek bekend wordt gemaakt wordt er van Dumbo een ster gemaakt.

Op zich een leuke film maar voor een kinderfilm vind ik hem te duister. Verder is Dumbo eigenlijk een bijrol in zijn eigen film. Het verhaal gaat voornamelijk over de kinderen van Colin Farrell en dan voornamelijk over het meisje. Ze hebben hun moeder verloren en dat moeten we bijna elke 10 minuten horen op de een of andere manier.

Wat ik ook best erg vond is dat eigenlijk alle dieren CGI zijn en op veel plekken merkte je dat echt. Als ze Dumbo gingen aaien zag je duidelijk dat ze niet tegen hem aan zaten. Er zat weinig personage development in.

Dumbo is wel een leuke film om te zien maar verwacht er geen spektakel van want dat is het zeker niet. Hij is vermakelijk en het olifantje Dumbo blijft wel heel schattig!

 

Laat een reactie achter