Paddy's oog is ontstoken

Paar weken terug zag ik bij Paddy dat er wat vuil uit z’n ene oog kwam. Nu is dit natuurlijk niet erg maar het was dit keer groen. Ik weet, bij Paddy gebeurd dit wel vaker dus ook die morgen maakte ik me er niet druk om.

Het was later die avond dat ik me meer zorgen ging maken. Paddy hielt zijn ene oog maar half open. Toch nog even de dierenarts gebeld. Helaas was mijn dierenarts al gesloten maar kreeg wel het spoednummer.

Nu vond ik het geen spoed maar wilde ook niet nog een weekend wachten. Het was namelijk een vrijdagavond. Ik besloot om toch het spoednummer te bellen.

Gelukkig had deze dierenarts meerdere locaties en ik werd doorgestuurd naar eentje in Stadspolders (Dordrecht) die open spreekuur had. Na een uur wachten kon ik met Paddy terecht.

De dierenarts heeft Paddy netjes nagekeken en ook op enige beschadiging op het oog. 'Gelukkig' had hij alleen maar een ontstoken oog en moest ik elke dag even zalven.

Ja, na de derde keer werd dit dus echt een gevecht. Paddy is een hele slimme kat en hij wist op een gegeven moment dus wanneer ik naar hem toe kwam. Hij ging zich verstoppen en vaak kreeg ik hem niet meer te pakken.

Na een paar dagen weer naar mijn eigen dierenarts gegaan en gelukkig mocht ik eerder stoppen. Dit meer omdat het veel stress bracht bij Paddy. Z’n andere oog zag er gewoon goed uit dus daar hoefde ik niets mee te doen.

Ik dacht dat het voorbij was maar nee hoor. Paar dagen later begon hij z’n andere oog dicht te knijpen. Ik de dierenarts weer bellen en moest toch weer met hem langskomen.

Ja hoor, na een consult moest ik weer gaan zalven… Dit werd weer een heel gevecht. Ik had het geluk dat ik toen het zalfje mee had genomen en de dierenarts deze er in kon doen maar daarna moet ik het zelf weer doen.

Gelukkig was Paddy er met een paar dagen van af maar je wilt niet weten wat het gevecht het op een gegeven moment werd.

Paddy is er weer helemaal bovenop gekomen. Maar zo zie je maar. Had ik die ene vrijdag gewacht had het veel erger kunnen zijn.

Laat een reactie achter