Ontwerp je eigen (kerst)kaarten

Het is al weer november. De meeste mensen beginnen dan al na te denken over de Sinterklaas en kerstperiode. Voor de kerst sturen veel mensen kerstkaarten naar hun vrienden en familie. Zelf ben ik niet zo van het versturen van kerstkaarten en zet dan meestal ook alleen maar een berichtje op Facebook. Nu werd ik benaderd door Fotofabriek of ik het leuk vond om mijn eigen kerstkaarten te ontwerpen en heb dan ook ja gezegd. 

Helaas...kerstkaarten maken is dus wat lastiger voor mij dan gedacht en ik kwam er echt niet uit. Ook zou ik niet weten naar wie ik het zo moeten sturen dus heb ik daarom besloten om maar "gewone" kaarten te ontwerpen. De meeste van jullie weten dat het logo van japatish mijn eigen meissie, Sherry, is. Een tijdje geleden heb ik dezelfde foto die ik als logo gebruik ook laten bewerken in een soort regenboog kleuren foto en uit laten printen als schilderij die nu al maanden boven mijn trap hangt...heel mooi. 

De foto van Sherry vond ik een heel leuk idee om als kaart te gaan gebruiken. Gewoon een doodsimpele kaart waar geen teksten op komt te staan. Ik mocht van Fotofabriek 2 setjes maken en heb dus gekozen om hem liggend en staand te maken. 

Voor de staande vond ik het moeilijk om de foto er mooi in te krijgen. Ik wilde namelijk, net zoals de liggende, dat je niet goed kan zien dat het mijn meissie is en in dit geval valt het wel op (als je Sherry kent en het logo van japatish) maar toch vind ik hem ontzettend mooi geworden. Ik heb voor een antraciete achtergrond gekozen zodat haar snorharen er mooi uitsprong. 

De liggende kreeg ik wel zoals ik hem wilde. Het valt niet op dat dit Sherry is maar gewoon een kat. Ik heb deze foto dus ver ingezoomd en ben ontzetten bij met het resultaat. Bij de liggende haal je er zo uit dat het een kat is en dat was precies wat ik wilde. 

Beide kaarten zijn echt mooi geworden en ik ga ze zeker gebruiken! 

Laat een reactie achter