Keuken opruimen

Zoals in mijn vorige post al aangegeven is 1 van mijn doelen dat ik een 'schoon' huis wil hebben. Eerlijk gezegd is het meer een rommel vrij huis want mijn huis is niet zo heel vies. Ja, er liggen kattenharen maar dat moet je maar voor lief nemen in mijn huis. Dus, mijn doel: rommel vrij huis. Maar ja, waar moet ik nu beginnen?

Vanmorgen kwam ik erachter! De keuken! Sinds ik vorig jaar verhuist ben, ben ik best trots op mijn keuken. De keuken was 1 van de dingen die ik helemaal nieuw heb laten plaatsen. Deze laatste paar maanden heb ik de kastjes veranderd naar lades - handig zo'n Ikea systeem - en kwam er toen al achter dat ik best wel een hoop 'rommel' in de keuken heb. Zelf ben ik niet zo'n koker dus ik heb niet veel nodig.

Mijn eerste stap was dan ook om even alle kasten en lades open te zetten. Alleen maar om te kijken wat er allemaal in zat, en jah hoor! Het werd me te veel. Ik heb veel te veel zooi die ik niet gebruik!

Zo vond ik ZEVEN bloempotten! Jemig! Ik heb NOOIT bloemen staan omdat mijn mannen hier aan gaan eten. Of ik laat ze dood gaan omdat ik ze geen water geef. Maar ik had ze omdat ik soms wel eens een bloemetje krijg. Nu vond ik het een beetje overdreven om die 7 potten te houden. Dus gelijk op de 'Weggeefhoek' op Facebook gezet en a.s. vrijdag worden ze opgehaald! Harstikke handig! Mensen komen gewoon langs en ik hoef ze niet meer weg te brengen naar een kringloop winkel of weg te gooien (wat ik weer zonde vind).

Zo ben ik dus door alle lades en kasten in de keuken gegaan en alles wat ik zeker wist dat ik weinig of nooit gebruikt heb ik gewoon op de Weggeefhoek gezet. Waarom zou ik het bewaren als het al een jaar in de kast staat? Natuurlijk heb ik niet alles weggedaan wat ik niet veel gebruikt. Dit is ook niet nodig. Maar heb wel eventjes goed alles nagelopen.

Één ding wat mij wel op viel, en eigenlijk al een klein beetje wist, is dat ik heel veel 'zooi' voor mijn mannetjes heb. Eerlijk gezegd staat mijn hele huis vol alleen maar voor spullen van hun. Nu is dit iets wat ik op dit moment nog niet weg kan doen omdat veel ook nog van Jamie is maar ik kan het wel allemaal bij elkaar gaan leggen zodat ik wat meer overzicht ga krijgen van wat ik nu precies allemaal in huis heb.
Zo stonden de brokken van Snow en Charming, de konijnen, op het aanrecht voor de Senseo apparaat. Natuurlijk niet handig want ik kon gewoon niet meer makkelijk bij het koffiezetapparaat. Dus alles heeft zo wel een eigen plekje gekregen.

Wat ik ook graag nog wel is een 'lege' werkblad. Mijn aanrecht staat altijd aardig vol. Dit is iets wat ik wil gaan minderen. Als ik iets gebruikt heb gewoon weer weg leggen. Het is niet nodig dat het op het aanrecht blijft liggen. En elke avond even de afwas doen. Is een kleine moeite, of niet?

Na alles te hebben doorgenomen ben ik gaan bedenken wat ik wil. Één ding wat ik wilde was dat ik 1 van de keukenlades leeg kon krijgen. Waarom? Zodat ik het voer van de mannetjes en de konijnen daar in kon gaan zetten. Nu heb ik namelijk in twee kastjes de brokken staan en 1 lade de snoepjes. En als de lade vol zat ging dat weer een andere kast in. De konijnen brokken stonden al op het aanrecht omdat ik verder geen plek had.

Nou het is mij gelukt hoor om die lade leeg te krijgen. Wat voorraadbussen die ik gelijk kon gebruiken heb ik in gebruik genomen. Voor de rest heb ik gewoon alles weg gedaan. Ik gebruikte het toch niet. Nou alle brokken en snoep van de mannetjes in de lade gedaan, hier ook weer een hoop van weg gedaan. Dit gaf mij een hoop ruimte weer!

Ik ben hartstikke blij met het eindresultaat. Misschien dat ik over een tijdje weer door de keuken ga om te kijken of ik nog meer weg kan doen. Één ding waar ik rekening mee moet houden, en dat is vooral voor de snoepjes en dingetjes van de mannen, niet meer bij kopen als ik het nog niet nodig heb! Hierdoor krijg ik veel te veel zooi in huis die ik uiteindelijk weg mag gaan gooien. Dus in feite gooi ik zo me geld de prullenbak in! Hartstikke zonde! Niet meer doen dus.

Laat een reactie achter