Kattenbakvulling review #2: Biokat's Classic Fresh 3in1

Waar moet het product aan voldoen?

Wat zijn de eisen waar je naar moet kijken als je naar een nieuwe kattenbakvulling gaat kijken? Als eerste vind ik dat je moet kijken naar wat een kat fijn vind. In de meeste gevallen zijn dit fijne korrels die zacht zijn voor hun pootjes en grit waar geen geurtje aan zit. Daarnaast kijk ik naar welke eisen ik eraan zet. Dit is klonterend grit om het makkelijk uit te scheppen en het moet niet te duur worden. 

De eisen

  1. Fijne (zachte) korrels
  2. Geen geurtjes
  3. Klonterende kattenbakvulling
  4. Niet te duur

 

Let bij het kiezen wel altijd op wat JOUW kat het fijnst vind door te experimenteren. De ene kat vind dit grit leuk en de andere een andere soort grit. De enige manier hoe jij erachter komt is dus om te experimenteren. 

Wat vind ik van het product

Voordat ik begon met Biokat's Classic Micro heb ik eerst Biokat's Classic Fresh 3in1 geprobeerd. Het eerste wat me opvalt is dat de korrels 3 verschillende grote hebben. Waarom? Blijkbaar dat elke korrel iets anders. De grote korrels absorberen en binden de geuren sneller, de middelgrote korrels zorgen voor extra stevige klompen en de kleine korrels zijn zuiniger voor gebruik... Uhm...okay. Als eerste vind ik het zeker niet goed klonteren. Zodra je het uit probeert te scheppen breken de klompen al uit elkaar en als ze tegen de rand van de bak zitten dan krijg je klei. Niet fijn om uit te scheppen dus. 

Er komt ook redelijk wat stof vrij bij het vullen van de bak. Ergens nog meer dan de Biokat's micro. Ook zit er een geur aan waar mijn mannetjes waarschijnlijk niet blij van worden. Tot 32 dagen een frisse geur? Ja, ik zie liever geen extra geur in mijn kattenbak. Daarnaast vind ik dit grit ook nog eens prijzig en zou de bak vaker dan 1 keer in de maand moeten verschonen. Bijvullen zou ik elke dag moeten doen omdat als je uitschept de klompen uit elkaar valt en je dus meer grit moet mee wegscheppen. Zonde. 

Aan welke eisen voldoet het product?

Het zijn drie verschillende soorten korrels dus nee voldoet niet uit aan de eis dat het fijn grit is. Ook lijkt dit grit pijnlijk door de grote korrels die ertussen zitten. Er zitten geurtjes aan dus dat is ook niet fijn. Hoewel het adviseert dat het klonterend grit is heb ik hier niets van gemerkt. Ja, soms kan je inderdaad een bal eruit scheppen maar meestal val het uit elkaar. 

Conclusie

Helaas zou ik dit grit niet aanbevelen. Ik vind het te duur voor wat het aanbied en dat is niet veel. De korrels zijn te groot en de klompen vallen uit elkaar waardoor het niet leuke karwei van het kattenbak uitscheppen en nog niet leukere taak wordt. Helaas. 

Laat een reactie achter