Jamie plast naast de bak

Wanneer een kat naast de bak gaat plassen zijn wij als mensen daar helemaal niet blij mee. Ik ken het. Paar jaar geleden vond ik een klein plasje in de woonkamer. Gezien ik op dat moment twee katten had wist ik niet van wie het was. "Hey gadver, mannen! Waarom doen jullie dit nou!" Zei ik gelijk en ruimde met tegen zin het plasje op.

Even later zat ik in bed en ging Jamie zo voor m'n neus in me bed plassen. "Jamie!" Schreeuwde ik, ik was erg boos op hem. Jamie was natuurlijk geschrokken en rende heel hard weg.

De derde keer ging hij voor me neus in de woonkamer plassen. Toen pas zag ik het! Bloed in z'n urine! Op dat moment wist ik pas dat er wat aan de hand was met mijn mannetje. Alles klikte in elkaar. Ik wist nu waarom Jamie prompt in m'n bed aan het plassen was. Hij wilde mij laten weten dat er iets mis was met hem.

Ik ben toen met Jamie naar de dierenarts gegaan en, ja hoor, Jamie had last van blaasgruis.

Vaak denken wij mensen dat als de kat naast de bak plast zij dit doen om ons te pesten maar meestal is er daadwerkelijk iets aan de hand. Als een kat naast de bak gaat plassen ga dan eerst langs een dierenarts. Het kan zijn dat er een medische redenen is voor het naast de bak plassen.

Of misschien is de bak te vuil. Als ik een plasje naast de bak vind ga ik eerst na of de bak niet te vuil is. Wij gaan liever ook op een schoon toilet. Dus sluit eerst deze twee redenen uit voordat je verder gaat kijken wat er aan de hand kan zijn.

Dit gedrag kan namelijk door verschillende redenen komen. Mijn Jamie gaf zelf aan dat er wat aan de hand was en na een ander dieet is hij er weer helemaal bovenop gekomen. Maar het kan ook zo zijn dat er iets qua gedrag veranderd is.

Er is bijvoorbeeld een nieuwe ontwikkeling in huis: nieuwe kat erbij of een baby. Misschien gaat de kat naar buiten en is zijn maatje er niet meer. Denk dus eerst heel goed na wat de redenen kan zijn. De kat doet het echt niet voor zijn plezier!

Laat een reactie achter