Jamie gaat weer vaak op de bak

Helaas is het weer zo ver. Jamie gaat heel vaak (minimaal 2x per half uur) op de bak. Zit heel lang te persen en ligt maar 1 of 2 druppels in de bak. Gezien ik dit al vaker heb meegemaakt weet ik gelijk wat er aan de hand is: Jamie heeft last van blaasgruis. 

Omdat ik dit al vaker heb meegemaakt weet ik ook gelijk wat ik moet doen. Het dieet veranderen en pijnstillers geven. Omdat Paddy al aan de High Dilution zit heb ik Jamie gelijk om dit dieet gezet. Ook heb ik altijd pijnstillers in huis dus heb ik dit ook gegeven. Natuurlijk hoor je eerst naar de dierenarts te gaan maar helaas is het nog niet gelukt om urine op te vangen. Hij gaat niet op de bak met corels. 

Ik ga hem niet de hele dag opsluiten dus probeer ik het morgenochtend weer even. Ik sluit hem dan op met 1 bak. Alleen die bak met corels en dan gaat hij hopelijk een keertje op de bak om een plasje te doen zodat ik het kan opvangen. Eenmaal gebeurd ga ik hiermee naar de dierenarts en laat ik de urine controleren. Hopelijk is het inderdaad alleen de blaasgruis en hoef ik alleen pijnstillers en ander dieet te geven...anders moet hij geopereerd worden. Ik hoop dat hiet niet zo ver gaat maar je weet het maar nooit.

Van Jamie weet ik dat hij erg gevoelig is voor blaasgruis. Hij heeft het namelijk al een paar keer gehad maar ik had niet verwacht dat hij het van deze brokken ook zou krijgen. Normaal gesproken zit hij al gewoon op urinary brokken maar deze laatste paar weken moest ik even over op Whiskas. Dit gaat weken goed maar zodra ik over ging op het merk Devotion heeft hij weer last van brokken. De dierenwinkel gaf aan dat dit net zo goed is als Royal Canin maar daar ben ik dus niet van overtuigd. Maar het kan natuurlijk ook van de Whiskas zijn. Maar goed vanaf nu gewoon Royal Canin Urinary. Al is het wat duurder ik wil niet meer dat hij dit krijgt.

Laat een reactie achter